Mediapersoona Aleksi Valavuoren uusimmassa Valavuori Live -ohjelmassa keskusteltiin transkohusta ja urheilun sukupuolijaoista. Ohjelmassa vierailivat squashin pelaaja Emilia Soini sekä kiekkolegenda Teemu Selänne.

Soini on tehnyt noin 18 vuotta töitä saavuttaakseen nykytilanteen, jossa hän on squashin ranking-listalla maailman 47 paras naispelaaja. Valavuori tiedusteli Soinilta miltä tästä tuntuu, jos biologiset miehet voivat jatkossa kisata samoissa sarjoissa.

– Onhan toi nyt ihan farssi! Fakta on se, että saatan olla taitavampi siinä miten palloa lyödään, mutta miehellä fyysiset ominaisuudet ovat niin erilaiset ja sen takia me kilpaillaan eri sarjoissa, Soini sanoi.

Myös Selänne oli Soinin kanssa samoilla linjoilla ja kiitteli tätä myös rohkeudesta puhua asiasta julkisesti.

– Emilialle täytyy nostaa hattua. Vaatii aikamoista rohkeutta tulla puhumaan näistä asioista. Haluaisin nähdä enemmän teikäläisiä, joita tämä asia koskee, Selänne aloitti.

– Jos joku väittää oikeasti, että miehillä ja naisilla on samanlainen mahdollisuus pärjätä samassa sarjassa niin se ei pidä paikkaansa.

Selänne muistutti, että Amerikan uusi hallinto on jo linjannut, etteivät korjausleikkaukset ole enää välttämättömiä vaan sukupuolensa voi ilmoittaa myös ilman niitä.

– Eli jos tunnet olevasi tyttö vaikka olet mies, voit mennä naisten sarjaan.

– Siinä on iso riski, että sellainen keskitason miesurheilija, joka ei pärjää omassa lajissaan menee esimerkiksi stipendeillä USA:n yliopistoon ja ottaa tyttöjen paikkoja sieltä, Teemu selitti.

– Tämä on siis paljon isompi ongelma, mitä ihmiset oikeasti luulevat. Tällä hetkellä meillä Suomessa ei ole asian suhteen isompaa ongelmaa, mutta uskokaa, se on tulossa!

Lähde: Valavuori Live

Lue myös:

Aleksi Valavuori lyttäsi Elina Gustafssonin kirjoituksen transkohusta: ”Valitettavasti se ei ole totta!”

Teemu Selänne puolustaa kohun keskelle joutunutta Aleksi Valavuorta: ”Siinä menee raja, kun ruvetaan tuhoamaan toisen elinkeinoa”