Lauri Markkasen paha loukkaantuminen syyskuun lopussa oli iso takaisku monille tahoille – etenkin tietysti miehelle itselleen sekä työnantajalleen koripallon NBA-seura Chicago Bullsille.

Kyynärpäävamma pitää 213-senttisen suomalaisen sivussa pelikentiltä arviolta marraskuun loppupuolelle asti.

Markkasen poissaolo näkyy myös suomalaisten kiinnostuksessa maailman kovimpaan koripallosarjaan. Esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö on havainnut Markkasen poissaolon selvästi: suomalaiset vedonlyöjät ovat asettaneet lokakuussa NBA-vetoja noin puolet vähemmän kuin viime vuonna.

– Tämä jälleen kerran konkretisoi Markkasen merkitystä ja sitä, kuinka valovoimaisesta tähdestä on kyse. Yksi mies vaikuttaa valtavasti koko Suomen koripallokiinnostukseen. Toivotaan Laurille pikaista paranemista ja paluuta kentille, toteaa Head of Marketing Jussi Nurmi ilta.

Jääkiekon NHL:ssä suomalaisilla sen sijaan kulkee lujaa, kun muun muassa Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Kasperi Kapanen takovat pisteitä kuin liukuhihnalta.

– Tietysti se nostattaa intoa pelien suhteen myös Suomessa. Aika odotetusti suomalaisten illä pelaamien NHL-vetojen määrä onkin kasvanut lokakuussa melkein kymmenellä prosentilla viime vuoteen verrattuna, Nurmi kertoo.

Lähde:

Kuva: Wikimedia Commons