Alkukaudesta Liigassa takellellut Tappara lähtee tiistain CHL-neljännesvälierään JYPiä vastaan kahden maalin takaa-ajoasemasta. JYP voitti avausosan 3-1, joten jyväskyläläisille riittäisi Tampereella maalin tappiokin jatkopaikkaan. JYP-tappiota lukuun ottamatta Tapparalla kulkee lujaa, sillä meneillään on peräti 8 ottelun voittoputki Liigassa.
Vedonlyöntiyhtiö arvioi kertoimissaan, että Tappara voittaa (kerroin tällä hetkellä 1.83) kotiottelunsa tiistaina, mutta sehän ei vielä riitä: Voiton pitää tulla vähintään kahdella maalilla. Vähintään kahden maalin voitto Tapparalle tietäisi kerrointa 2.39, joten tätä skenaariota pitää epätodennäköisenä.
Kahden maalin kotivoitto veisi ottelun jatkoajalle ja mahdollisiin rangaistuslaukauksiin. Vierasmaalisääntöä ei Champions Hockey Leaguessa tunneta, eli CHL noudattaa Kalervo Kummolan näkemystä: ”Kalehan” kummasteli vierasmaalisäännön ”typeryyttä”, kun Honka nousi HIFK:n tilalle jalkapalloliigaan vierasmaalin turvin.
Neljännesvälierien avausosat olivat erittäin tasaista eurooppalaista huippujääkiekkoa, sillä kaikki kahdeksan ottelua päättyivät vain yhden tai kahden maalin erolla. Siten kaikki on vielä auki tiistain otteluihin.
CHL:n mestaruuskertoimissa Frölunda on tällä hetkellä ykkössijalla (4.50), perässään Växjö (6.00), Tappara (7.50) ja JYP (8.50). Toiseksi suurin kerroin on Red Bull Salzburgilla (50.00), joka kukisti juuri Växjön pleijarien avausottelussa.
CHL-kertoimet osoitteessa .com!

Neljännesvälierien avausosat

Zürich Lions – Nottingham Panthers 3-1
SC Bern – Red Bull München 2-3
Red Bull Salzburg – Vaxjö Lakers 2-1
Adler Mannheim – Brynäs IF 2-3
Kometa Brno – EV Zug 4-3
Malmö Redhawks – Ocelari Trinec 1-2
JYP – Tappara 3-1
Bili Tygri Liberec – Frölunda Indians 2-3
(Kuvassa Tapparan hyökkääjä Anton Levtchi.)
Kuva: Tappara / Mikko Pylkkö