Saksan urheilumaailmassa kohahti, kun Bayern Münchenin tähtipuolustaja Jerome Boatengin tyttöystävänä tunnetuksi tullut Kasia Lenhardt löydettiin kuolleena. Saksalaismedian tietojen mukaan kyseessä oli itsemurha. Suomen Vuoden urheilijaksi valittu Lukas Hradecky jyrähtää nykykulttuurista, jossa sosiaalisen median tuomat paineet ajavat äärimmäisiin ratkaisuihin.

Julkisuuden henkilöt saavat erityisesti sosiaalisessa mediassa usein törkeääkin palautetta. Lenhardtin tapaus on nostanut asian tapetille myös Saksassa.

– Siitä on meidänkin pukukopissa paljon puhuttu. Se oli ilmeisesti siis itsemurha, ja syynä melkeinpä median kiusaaminen. Sanomattakin selvää on, että somessakin on tullut paskaa. En tiedä taustoja, mutta tämä kuvastaa nykyajan suurinta ongelmaa. Jengi heittelee (somessa) mitä tahansa kommentteja miettimättä sitä, kuinka paljon se voi satuttaa. Jokaisella on kuitenkin omat taistelunsa pääkopan sisällä, Hradecky jyrähtää Suplan Bundes-Luke-podcastissa.

– Hinta oli ihan saatanan kova, jos hän (Lenhardt) on yhtäkkiä päättänyt, ettei hänellä ole enää mitään käyttöä tässä maailmassa. Vit*u jossain menee se raja.

Myös jalkapalloilijat ovat kirkkaassa valokeilassa ja he saavat oman osansa somen vihapuheesta.

– Futarit saavat ihan järkyttävästi paskaa. Ei siinä ole mitään järkeä. Vaikka on julkinen duuni, niin on olemassa joku raja, ja sen yli on menty jo aika kauan aikaa sitten. Suurempien yhtiöiden – Instagram, Twitter, Facebook – pitäisi vaikka sitten jollain tavalla antaa seuraamuksia. Vietäisiin vaikka sitten oikeus näihin tileihin, jos ei osata käyttäytyä.

– Ymmärrän sen reaktion, että ei päästä missään tuulettumaan, ja jossain pitää sitten purkaa, ja se tapahtuu sitten somessa. Häpeällistä se on, kun ei ole edes omaa nimeä, ja heitellään kommentteja, missä ei ole vi*tu mitään järkeä. Se turhautuneisuus paistaa vain läpi, Hradecky toteaa huolestuneena.

Hradeckyn podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.