Urheilumaailmaa kohtasi keskiviikkoiltana syvä järkytys, kun yksi kaikkien aikojen parhaimmista jalkapalloilijoista, Diego Maradona, on kuollut. Maradona oli 60-vuotias.

Maradona nousi Buenos Airesin slummeista monien mielestä maailman kautta aikain parhaaksi jalkapalloilijaksi. Maradonan taikurimaiset otteet herättivät ihastusta, mutta erityisesti Meksikon vuoden 1986 MM-kisoissa nähty ”Jumalan käsi” herätti myös joissakin närää.

Pelatessaan Napolissa Maradona nousi lähes Jumalan asemaan kaupungissa. Napolissa hän ajautui myös väärille poluille alettuaan käyttää huumausaineita. Maradona kamppaili huumeriippuvuutensa kanssa uransa aikana ja myös sen jälkeen.

Hän johdatti Argentiinan maailmanmestariksi vuonna 1986 ja finaaliin vuonna 1990. Hän laittoi itsensä vielä pelikuntoon uransa ehtoopuolella vuoden 1994 MM-kisoihin, mutta jäi kiinni kiellyttejen aineiden käytöstä.

Peliuransa jälkeen Maradona toimi valmentajana, mutta menestys kentän laidalla jäi heikoksi.

Viime aikoina Maradona kärsi terveysongelmista, sillä hän kävi marraskuun alussa aivoleikkauksessa. Hän kuitenkin toipui siitä päästen kotihoitoon. Lopulta sydänkohtaus kaatoi pikkujättiläisen.

Lue myös:

Martina Aitolehti muistelee podcastissa traagisesti kuollutta siskoaan: ”Kympin tytöstä huumemaailman uhriksi”

Pia Nykänen avautuu Matti Nykäsen kuolemasta televisiossa: ”Elvytin kuollutta Mattia”