Huippukokki Henri Alén kertoi hiljattain, että hänen omistamansa Finnjävel Salonki -ravintolansa palkittiin yhdellä Michelin-tähdellä. Tähden lisäksi ravintola sai Michelinilta Pohjoismaiden parhaan palvelun palkinnon.

– Kiitos kaikille pientuottajille, juurillemme ja henkilökunnalle. Rössypotulla tähti, Alén kirjoitti muutama viikko sitten omalla Twitter-tilillään.

Henri Alen

@HenriAlen
Finnjävel sai michelin tähden. Kiitos kaikille pientuottajille, juurillemme ja henkilökunnalle. Rössypotulla tähti. #finnjävel

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Alén paljastaa yksityiskohtia Michelin-tarkastajien käynnistä suomalaiseen perinneruokaan panostavassa ravintolassaan. Hän sanoo Radio Rockin haastattelussa, että osasi yhdistää Michael Jones -salanimellä pöydän varanneen miehen tarkastajaan.

– Kyllä me tiesimme, kun tämä herra kävi viime lockdownin jälkeen, Alén painottaa haastattelussa.

Alén ymmärsi, ettei kyseisenä aikana Suomeen päästetty helpolla turisteja. Siksi hänen oli helppo arvata, että kyseessä oli peitenimellä työtehtäviään hoitava Michelin-tarkastaja.

Michelin-tähden ja Pohjoismaiden parhaan palvelun palkinnon saaminen oli Alénille iloinen yllätys. Hän on hehkuttanut asiaa Twitterin lisäksi omalla Instagram-tilillään.

– Omaa mieltä lämmittää isosti Finnjävelin saama Service Award palkinto ainoana Pohjoismaissa. Palkinto ei tullut vain teknisestä taituruudesta, vaan siitä että ruoan tarinaa kuljetettiin asianosaavasti, Alén kirjoittaa Instagramissa.

– Satoja tunteja vanhoja keittokirjoja selaten, ihmisten ja tuottajien tarinoita kuunnellen ja lopuksi tarinoiden muotoilu palveluun sopiviksi. Tähän soppaan kun lisätään jatkuva toisto, ja kyky olla innoissaan kun kertoisit tarinaa ekaa kertaa niin runko alkaa olla kunnossa. Kokit kokkaavat ja puhuvat raaka-aineilla, mutta salin tähdet ovat ne jotka saavat elämyksen lentämään, Alén summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

IL: Henri Alénin vaimo pakotti miehensä ambulanssiin – ”Turpa kiinni, sinähän lähdet sinne”

Valtteri Bottas rakentaa ylellistä luksuslukaalia Lappiin – Henri Alénilta suora kommentti: ”Kohta taas se rumba alkaa”