Sopraano Karita Mattila on asunut jo vuosia Floridassa, mutta on korona-aikana viihtynyt pitkiä ajanjaksoja Suomessa. Hän saapui tiistai-iltana Kentin prinssi Michaelin Suomen-vierailun kunniaksi järjestettyyn illallistilaisuuteen.

– Olen löytänyt tarvitsemani rauhan Floridasta, minne muutin aikoinaan Lontoosta. Elämäni on tällä hetkellä vahvasti Yhdysvalloissa, Karita Mattila kertoi Metropolille.

– Esiintyjänä ja julkisuuden henkilönä kaipaan aikaa rauhoittumiselle, ja se tapahtuu kotona privaateissa olosuhteissa.

Karita nauttii vapaa-ajalla urheilemisesta.

– Olen intohimoinen liikkuja ja kuntoilija. Nautin muun muassa uimisesta, Karita paljastaa.

– Tykkään myös Floridan luonnosta.

Karita tunnetaan myös ahkerana sosiaalisen median käyttäjänä. Hän kertoi muun muassa helmikuussa Twitterissä iskeneensä miehen baarissa ja harrastaneensa seksiä tämän kanssa.

TAUSTAA: Karita Mattila, 61, kohauttaa somessa – paljasti hakeneensa petiseuraa kapakasta: ”Sain seksiä”

– Olen kuullut, että suomalainen media rakastaa nostaa päivityksiäni. Ajattelen vain, että se on hauskaa, jos päivitykseni kiinnostavat ihmisiä. Se on aina mainosta.

– Sosiaaliseen mediaan liityin vasta vuonna 2018. Päätin, että lähden sinne omana itsenäni. Kyllä tämän oopperadiivan elämään mahtuu niin paljon muutakin kuin pelkästään töiden tekemistä.

Millaista on käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä aiheita sosiaalisessa mediassa?

– Seksuaalisuudesta puhuminen on minulle todella luonnollinen asia. En ole joutunut kahta kertaa miettimään, kun olen tehnyt päivityksiä.

Suurin osa Karitan töistä tapahtuu Euroopassa. Karita uskoo, että ihmiset tunnistavat vain harvoin hänet Suomessa. Siihen on syynsä.

– Minulla on pipo syvällä päässä ja mustat aurinkolasit silmillä. Usein kävelen myös tuulipuvussa, Karita naurahtaa.

Lue myös:

Karita Mattila, 61, perui yllättäen esiintymisensä Yhdysvalloissa: ”Terveyteni on kaikkein tärkeintä”