Tulevan kesän Ruisrock-festivaali on peruttu koronaviruspandemian vuoksi. Festivaali oli tarkoitus järjestää 3.-5. heinäkuuta Turun Ruissalossa. Ruisrock-festivaali kertoo tiedotteessa, että se haluaa turvata artistien ja työntekijöiden turvallisuuden ja päätyi siksi tähän ratkaisuun.

– Festivaalin peruminen on raskas ja surullinen päätös. Olemme äärimmäisen pahoillamme peruutuksesta, joka vaikuttaa suureen joukkoon ihmisiä ja eri toimijoita. Yleisön lisäksi tilanne koskettaa useita artisteja, taiteilijoita, yrityksiä sekä muita yhteisöjä ja tekijöitä, joille festivaalin peruuntuminen on myös suuri pettymys, festivaalin Facebook-päivityksessä todetaan.

Kaikilla Ruisrockiin 2020 lipun ostaneilla on mahdollisuus käyttää lippu ensi vuoden festivaalilla. Lipun voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lippukaupan palvelumaksua lukuun ottamatta.

Järjestäjän mukaan tavoitteena on, että mahdollisimman moni tälle kesälle tehty kiinnitys saataisiin siirettyä ensi vuodelle.

Ruisrockin esiintyjinä piti olla muun muassa kotimaiset Antti Tuisku, Vesala, Sanni, JVG, The Rasmus ja Tehosekoitin. Ulkomaalaisartisteista kiinnitettyinä olivat muun muassa Martin Garrix, The Ark ja Alan Walker.

Järjestäjän mukaan tavoitteena on, että mahdollisimman moni tälle kesälle tehty kiinnitys saataisiin siirettyä ensi vuodelle.