Prinsessa Sofia on suorittanut koulutuksen joka on räätälöity lentoyhtiö SAS:n lomautetuille työntekijöille. Koulutuksen saaneet voivat avustaa terveydenhuoltoalan työntekijöitä.

Prinssi Carl Philipin puolison, prinsessa Sofian suunnitelmissa on työskennellä tukihenkilönä Sophiahemmetin yksityissairaalassa Tukholmassa. Prinsessa on osallistunut SAS:n kolmepäiväiseen verkkokurssiin, uutisoi Ruotsalaislehti Expressen.

Hovin tiedottaja Margareta Thorgren vahvistaa tiedot. Sofian on tarkoitus aloittaa tukihenkilönä Sophiahemmetissä lähitulevaisuudessa ja näin helpottaa henkilöstön työtaakkaa kriisin aikana.

– Kriisissä jossa olemme, hän haluaa tukea terveydenhuoltoalan työntekijöitä, Thorgren sanoo.

Expressen on aiemmin haastatellut myös SAS:n stuerttia Rasmus Savemania joka on suorittanut saman koulutuksen. Hän kertoi oppineensa hygieniaan liittyviä taitoja sekä suojavarusteiden käyttöä sekä avustamaan potilaita muun muassa sängystä pyörätuoliin.

– Meillä oli luentoja tartunnan leviämisestä ja keskityimme ainoastaan koronaan. Vaikka emme ole etulinjassa, nämä asiat on silti hyvä osata, Saveman kertoi koulutuksen jälkeen.

– Tuntuu hyvältä tehdä jotain yhteiskunnan hyväksi, hän toteaa.

Monet koulutuksen käyneistä ovat onnistuneet pääsemään nopeasti terveydenhuollon työpaikkoihin. Ruotsissa koronavirustartuntoja ja kuolemia on edelleen huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.

Kuva: Kuvakaappaus, Instagram