Suomalaisella, työikäisellä naisella on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Häntä hoidetaan nyt Husissa. Aiheesta uutisoi muun muassa Iltalehti.

Hus järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden Helsingissä keskiviikkona alkuillasta.

Nainen hakeutui hoitoon saavuttuaan matkalta Pohjois-Italian Milanosta. Hän oli lentänyt Suomeen yksin. Husin mukaan tartunta varmistui keskiviikkona iltapäivällä.

Husin tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että nainen on kuumeinen mutta hyvinvoiva. Suomessa hänellä on ollut kontakti kahteen ihmiseen.

Molemmat lähikontaktit on tavoitettu, ja he ovat oireettomia ja tällä hetkellä eristyksissä kotioloissa.

Jos heille ilmaantuu oireita, heidät ohjataan Husin mukaan suoraan hoitoon. Heidän ei tässä vaiheessa uskota levittävän koronavirusta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) selvittää vielä sairastuneen naisen mahdollisia muita kontakteja ja naisen tarkkaa matkareittiä.

Husin ylilääkärin Asko Järvisen mukaan nainen on toiminut kaikin puolin esimerkillisesti.

– Kaikki on mennyt niin kuin Strömsössä, hän sanoo.

Nainen on Suomen toinen koronavirustapaus. Ensimmäinen todettiin Lapissa.

Jyväskylässä Keski-Suomen keskussairaalassa on tutkittavana yksi henkilö hengitystieinfektio-oireiden vuoksi. Henkilö on epäillyt saaneensa koronaviruksen.

– Henkilöstä on otettu koronavirusnäytteet, sairaanhoitopiiri kertoo verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri antaa asiasta lisätietoa huomenna kello 9.00, kun tutkimustulokset varmistuvat.

Koronaviruksesta on tullut muutamassa kuukaudessa kansainvälisesti levinnyt vitsaus, joka on tappanut Kiinassa yli 2 700 ihmistä. Tartuntoja on yli 80 000 maailmanlaajuisesti.

Kiinan ulkopuolella tartuntoja on yli 2 400, kuolemia yli 30.

Italiassa on ollut Euroopan maista poikkeuksellisen paljon koronavirustartuntoja, yli 300. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Italiassa 12 ihmistä.

Lue myös: Että mitä? Irene pohti, voiko lumesta saada koronavirus-tartunnan