Ylen tietojen mukaan liikemies Onni Sarmaste on kuljetettu kotoaan käsiraudoissa. Ennen kiinniottoa poliisi teki asunnossa kotietsintää.

Kiinnioton jälkeen siviilipoliisit jäivät tutkimaan muun muassa Sarmasteen luksusautoa asunnon edustalle.

Yle kertoo olleensa puhelimitse yhteydessä Sarmasteeseen vain hetkeä ennen kiinniottoa.

Poliisi ei kuitenkaan vahvista Ylen tietoa.

– En voi kommentoida tutkintaa, sanoo rikostarkastaja Tomi Taskila Ylelle.

Viime viikolla Yle uutisoi, että Sarmasteen varoja jäädytettiin yhteensä reilut kaksi miljoonaa euroa. Keskiviikkona KRP:n jäädytti Sarmasteen tililtä vielä puoli miljoonaa euroa lisää.

– Minun rahoja on nyt yhteensä jäädytettynä 2,7 miljoonaa euroa. Kyse on rahoista, jotka tulivat tililleni liiketoimista, liikemies Onni Sarmaste kertoi keskiviikkona Ylelle vain hetkeä ennen kuin poliisi otti hänet kiinni.

Sarmaste kertoi Ylelle rahojen jäädyttämisen olevan järjetöntä ja kirjoittavansa parhaillaan poliisille selvitystä suojavarustekaupoista. Hän vaatii rahojen vapauttamista omaan käyttöönsä.

Seiska kertoi aiemmin Sarmasteen ostaneen suojavarustekauppojen jälkeen kaksi luksusautoa, Bentleyn ja Porchen. Näistä autoista poliisi saattaa myös olla hyvinkin kiinnostunut.

Huoltovarmuuskeskus maksoi Sarmasteen yritykselle suojavarusteista viisi miljoonaa euroa. VTT:n testeissä kuitenkin paljastui, etteivät suojamaskit sovellu sairaalakäyttöön. Huoltovarmuuskeskus ja Sarmaste ovat eri mieltä siitä, millaisia suojamaskeja oli tilattu.

Lähde: Yle