Yle uutisoi Ähtärin eläinpuistossa asustavan Lumi -pandan kiimaviikoista. Pandoilla on kiima vain kerran vuodessa ja pari viikkoa sitten elettiinkin jännittäviä hetkiä, kun Lumin kiima-aika vihdoin koitti.

Odotettu kiima sulki pandatalon jo ennen kuin koko eläinpuisto suljettiin koronan takia. Lumi ja Pyry pääsivät tuolloin samaan aitaukseen ja toiveissa oli, että kevään jälkeen voitaisiin kertoa parin odottavan pentuja.

Lumin ja Pyryn ensimmäiset tapaamiset jäivät leikin tasolle, eikä pentuja eläinpuiston mukaan ole odotettavissa. Pandat saivat kuitenkin arvokasta kokemusta seuraavia vuosia varten.

Pandatiimille tärkeää tietoa

Eläinpuisto tiedottaa, että pandatiimi yöpyi muun muassa toimiston lattialla valvoessaan tilannetta.

Tiimi seurasi tarkasti Lumin hormonitoimintaa kevään aikana ja sai paljon uutta tietoa. Lumille on ilmeisesti tyypillistä kehitellä kiimaa pitkään ja todennäköisesti myös valon määrän lisääntyminen on yksi hormonitoiminnan laukaisevista tekijöistä.

Eläinpuiston oman tiimin lisäksi myös kiinalainen CCRCGP:n asiantuntijatiimi ja Gentin Yliopiston tutkijat seurasivat etäyhteyksillä Suomen pandojen kiimaa.

Lähde: YLE

Kuva: Kuvakaappaus, Instagram