Sosiaalisessa mediassa tapahtuvasta kiusaamisesta, ja jopa rikoksen puolelle menevistä kunnianloukkauksista on puhuttu eri medioissa jo vuosia. Viimeisin esimerkki kaikesta siitä, miten tuhoavaa nettikiusaaminen voi pahimmillaan olla, oli Britannian Love Island-juontajan, Caroline Flackin itsemurha viime lauantaina.

Suomessa asiat ovat onneksi paremmin kuin Britteinsaarilla: meillä somekiusaamisesta voi joutua oikeuden eteen. Mutta kyllä meilläkin siitä huolimatta ”osataan”.

Perusämmä keskusteli Ystävänpäivän live-striimissään huhuista, joiden mukaan toinen striimaaja olisi levitellyt hänestä asiattomia juoruja. Se, pitikö tämä loppujen lopuksi paikkaansa jäi epäselväksi, mutta Perusämmän suhtautuminen koko asiaan oli aikuismainen ja fiksu.

Hän ei suostunut alentumaan mahdollisen kiusaajan tasolle: ”Jokanen tekee ihan omanlaista kontenttia, jokanen voi tehdä omaa itteänsä, kenelläkään ei pitäisi olla mitään sanomista, paitsi jos se vaikuttaa jonkun elämään negatiivisesti!”

Siitä huolimatta, että ilkeistä juoruista osaa olla välittämättä, ei Perusämmäkään voinut kieltää etteikö juorujen leviäminen sattuisi:

”Tottakai siitä tulee paha mieli… Että miks? Tulee semmonen olo, että mä en ymmärrä.”

Koko Ystävänpäivän striimi kiusaamiskeskusteluineen on katsottavissa vielä viikon ajan Perusämmän Twitch-kanavalla, täällä. Teemastriimin lisäksi Perusämmä striimailee nettikasinoilla neljä kertaa viikossa.