Laulajatähti Benjamin Peltonen kertoo toimittaja Gogi Mavromichalisin luotsaamassa Gogin kantabaari -ohjelmassa asiasta, jota hän häpeää itsessään. Peltonen on viime aikoina joutunut tekemään radikaaleja muutoksia käytöksessään oivallettuaan, että hänen toimintansa ei aina ole ollut kohteliasta muita ihmisiä kohtaan.

Peltonen paljastaa ohjelmassa, että hän tapaa kärsiä kovasta ”fomosta”. Fomolla tarkoitetaan pelkoa siitä, että jää paitsi jostain tärkeästä tapahtumasta tai sosiaalisesta tilanteesta. Fomo tulee englannin kielen sanoista ”fear of missing out” ja johtuu usein yksinäisyydestä tai yksinäisyyden pelosta.

Erityisen kovaa fomoa Peltonen poti muutama vuosi sitten. Tuolloin hän pelkäsi yksinäisyyttä niin paljon, että sopi jatkuvasti erilaisia suunnitelmia päällekkäin.

– Pari vuotta sitten en pystynyt elämään ellen päässyt tekemään kaikkea mitä muutkin, Peltonen toteaa ohjelmassa. Monet ystävyyssuhteet ovat olleet kriisipisteessä kun olen tuplabuukkaillut niin paljon.

Peltonen myöntää peruneensa monet menot, kun on tajunnut tehneensä tuplabuukkauksen. Tämä ei ole miellyttänyt hänen ystäviään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Peltonen on pyrkinyt muuttamaan tapojaan. Häntä hävettää hänen aikaisempi käytöksensä.

– Minun viime vuoden suuri lupaukseni oli lopettaa tuplabuukkaaminen, hän alleviivaa.

Peltonen tunnustaa tehneensä inhottavasti ”feidatessaan” ystäviään.

– Valitsin aina sen kivemman jutun. Olin ihan ihmisperse, mies summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Benjamin Peltonen kertoo nyt, miten seuraajat reagoivat hänen kaapista ulostuloon: ”Olen lukenut viestejä kyyneleet silmissä”

Tuure Boelius julkaisi yhteiskuvan laulajan kanssa – herkkä kuva kerää onnitteluja: ”Vihdoin tää on julkista”