Huippusuosittu Frendit-sarja on saanut jälkikäteen runsaasti kritiikkiä muun muassa siitä, että lähes kaikki sarjan hahmot ovat valkoihoisia. Yhdessä jaksossa sivuroolissa esiintynyt Sherri Shepherd, 53, on nyt avautunut omasta kokemuksestaan tummaihoisena näyttelijänä sarjassa.

Sepherd nähtiin vuonna 1998 ensiesityksensä saaneessa jaksossa, missä hän näyttelee Joeyn kanssa asioivaa opasta Rhondaa. Nainen oli mukana vain tässä yhdessä jaksossa. Hän uskoo tämän johtuvan siitä, että hän otti sarjan monimuotoisuuden puutteen esille.

Asiasta kertoo Shepherdin luvalla popkulttuurikommentaattori Jawn Murray ABC Newsille.

Vielä muutama vuosikymmen takaperin oli tapana lähettää postikortteja, joilla näyttelijä kertoo muille saaneensa roolin. Shepherd lähetti tällaisen kortin myös Frendit-sarjan luojalle Marta Kauffmanille. Korttiin hän kirjoitti: ”Frendit saa nyt vähän väriä”.

Tästä Kauffman ei ilmeisesti pitänyt. Shepherdiä ei koskaan kutsuttu takaisin sarjaan näyttelemään.

Shepherd vahvistaa itse asian Twitterissä.

– Paras ystäväni Jawn Murray kertoo ABC Newsille kokemuksestani yhtenä harvoista mustista näyttelijöistä Frendeissä. Hän paljastaa, miksi uskon ettei minua koskaan pyydetty sarjaan takaisin, nainen kirjoittaa.

Shepherd on näytellyt muun muassa sarjoissa Kaikki rakastavat Raymondia ja Melkein täydellinen. Lisäksi hän on toiminut The View -keskusteluohjelman panelistina.