Näyttelijä Johanna Puhakka on aloittanut C Moren suositun Rantabaari-sarjan neljännen tuotantokauden kuvaukset Helsingissä. Kuumat kesäpäivät töissä eivät haittaa Johannaa, kun hän pääsee työskentelemään tutun työryhmän kanssa.

– Työtahti on kova, mutta nautin sarjan tekemisestä suuresti. Tälläkin pääsemme tekemään mielenkiintoisia ja haastavia kohtauksia, joten on mielekästä jatkaa Alissan roolissa, Johanna kertoo Metropolille. 

Johanna nähtiin alun perin Alissa Nikkisen roolissa Salatut elämät -päivittäissarjassa, jota kuvataan ympäri vuoden. Salattujen elämien tekijöiden uutta sarjaa Rantabaaria kuvataan vain kesäisin.

– Kevääni oli rauhallinen, joten on pitänyt jälleen totutella tiukkoihin aikatauluihin ja siihen, että kello soi jonain aamuna jo aamukuudelta, Johanna sanoo.

Monet kutsuvat Alissaksi

Koska Johanna on näytellyt Alissaa jo vuosia Suomen suosituimmissa sarjoissa, menee katsojilta hetkittäin fiktio ja todellisuus sekaisin. 

– Se on inhimillistä, koska olen tehnyt roolihahmoa sen verran pitkään. Monet kutsuvat minua siviilissä Alissaksi, Johanna kertoo. 

– Minulla on ollut ainoastaan ihania ja positiivisia fanikohtaamisia. Parhaimpia kohtaamisia ovat ne, kun vähän nuoremmat seuraajat ovat keränneet rohkeutensa ja tulleet kysymään yhteiskuvaa. Olen saanut tuotettua pienellä vaivalla toiselle ihmiselle hyvän fiiliksen.

Johannan kesä menee töitä tehdessä, eikä vapaapäiviä juurikaan ole. Viikonloppuihin hän on päässyt rentoutumaan perheen ja ystävien parissa.

– Viikonloput olen keskittynyt palautumiseen. Rakkaiden kanssa olemisesta saan voimaa raskaan työrupeaman keskellä, Johanna sanoo. 

Haluan olla mahdollisimman aito

Johanna tunnetaan ahkerana sosiaalisen median käyttäjänä. Hän pyrkii jakamaan Instagramiin päivityksiä, jotka eivät ole pelkästään glamourin täyttämiä. 

– Olen huomannut, että sosiaalinen media voi olla välillä myös myrkyllinen paikka. Siellä tiedostamatta vertaa itseään muihin. Minulle on tärkeää, että olen mahdollisimman aito ja pystyn siellä murtamaan täydellisyyden ja ihailun mielikuvaa. Vaikka työni on erikoinen, kaikki ei ole koko ajan luksusta ja täydellistä elämää. 

Hän julkaisi hiljattain sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa poseerasi ensin laitettuna roolihahmon vaatteissa ja vastapainoksi kuvan, jossa poseerasi siviili-Johannana huppari päällä. 

Johanna toteaa, ettei hänessä ole juurikaan mitään samaa Alissan kanssa.

– Meissä on paljon eroa arvomaailman asioissa. Olen paljon ”pehmeämpi” kuin roolihahmoni. Täytyy kuitenkin sen verran olla roolihahmon puolella ja sanoa, että on Alissakin kasvanut niistä alkuajoista. Kun roolihahmo ilmestyi ensimmäisen kerran Salatut elämät -sarjaan, hän oli mustavalkoinen ja kärkäs. 

– Yhtäläisyyksiä meissä on siitä huolimatta todella vähän. Se meissä on samaa, että olemme molemmat lojaaleja ystäville. Hänen arvomaailmansa on kuitenkin todella paljon kylmempi kuin omani. 

Isäni on kapellimestari

Esiintyminen on kiinnostanut Johannaa lapsuudesta lähtien. Hän kuvailee olleensa hulivili, joka tykkäsi olla äänestä. Hänellä oli ensimmäinen elokuvarooli vuonna 2003 ensi-iltaan tulleessa Sibelius-elokuvassa.

– Minulla oli elokuvassa puherooli ja sen tekeminen oli todella mukavaa. Täytyy kuitenkin myöntää, että en ole haaveillut lapsuudesta lähtien näyttelijän ammatista. 

– Ennen Salatut elämät -sarjaan hyppäämistä työskentelin muun muassa lentokentällä, hän paljastaa. 

Johannan isä on BumtsiBum-ohjelmasta tuttu kapellimestari Jari Puhakka, joten musiikki on ollut vahvasti läsnä hänen lapsuutta ja nuoruutta. 

– Isän kautta olen ollut katsomassa musikaaleja ja teatteriesityksiä. Olemme kahden siskoni kanssa kasvaneet esitysten keskellä ja kulisseissa.

Johannan haaveissa on jatkaa näyttelemistä niin pitkään kuin kiinnostavia rooleja tulee vastaan. 

– Minusta olisi kiva tehdä myös mummelina näitä töitä. Teen tätä työtä niin kauan kuin intoa tai taitoa riittää. Haluan tehdä kuitenkin töitä näyttelijänä mahdollisimman monipuolisesti. Uudet haasteet kiinnostavat minua. 

Lue myös:

Johanna Puhakka poseeraa yhteiskuvassa rakkaansa Paulus Arajuuren kanssa – avautuu tunteistaan: ”On aika helppo hymyillä”

Näyttelijä Johanna Puhakka ja jalkapalloilija Paulus Arajuuri vahvistivat suhteensa – katso romanttiset yhteiskuvat!