Duudsoneista tunnettu Jukka Hildén, 41, nähdään Discovery+ palvelussa alkavassa uudessa Ultimate Escape Suomi -ohjelmassa. Hildén heittäytyy ohjelmassa kahdeksan julkisuudesta tunnetun henkilön sekä armottoman luonnon armoille.

Jokaisessa jaksossa yksi kaikille tunnettu suomalainen suljetaan keskelle erämaata vietyyn konttiin ja Hildén pudotetaan laskuvarjolla kymmenien kilometrien päähän kontista täysin tietämättömänä sijainnistaan ja tulevasta.

Konttiin suljetun tähden on vihjeiden avulla autettava Hildéniä löytämään maastoon pudotetuilta varustepisteiltä välttämättömiä varusteita ja kartanpalasia. Rajalliset määrät puheluita vaikeuttavat tietojen välitystä. Lopulta on selvitettävä kontin sijainti ja ohjattava Hildén perille ennen kuin 24 tunnin aikaraja umpeutuu.

Eri puolella Suomen erämaita kuvatussa sarjassa olosuhteet ovat rajut. Hildén joutuu kohtaamaan niin Lapin erämaan viiltävät tuulet ja lumituiskut, kuin 30 asteen pakkasen ja Kainuun kuohuvat kosket.

– Jouduin kuvauksissa tiukempiin ja vaarallisempiin tilanteisiin, mitä koskaan aiemmin. Oman haasteensa toi myös kontista minua ohjaavien ihmisten erilaiset kommunikointitavat ja heidän paineensietokykynsä. Tunteet räiskyivät välillä puolin toisin, Hildén kertoo tiedotteessa.

Ultimate Escapen haasteen ottavat vastaan: Jyrki Sukula, Minka Kuustonen, Eric ”Lakko” Savolainen, Kalle Lamberg, Eicca Toppinen, Joel Harkimo, Christoffer Strandberg ja Veronica Verho.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Discovery+

Hildén julkaisi myös instagram-tilillään kuvia sarjasta ja kertoi tuntemuksistaan.

– Se tunne kun kroppa alkaa pettämään, pakkanen on liian kova ja energiavarastot ovat tyhjentyneet jo kauan aikaa sitten. Se periksiantamattomuuden ja tuskan tunne, joka käy keskenään kamppailua mielessä. Mielessä, joka on ollut sumea jo liian pitkään, koska olosuhteet ovat liian kovat, Hildén kirjoittaa kuvatekstissä.

– Vihaan ja rakastan sitä pimeätä puolta, joka tykkää kokeilla rajojaan ja mennä pelon ja kivun rajojen yli. Se tunne joka pakottaa antamaan kaikkensa, että matka voi jatkua. Tämä uusi sarja on ihan oikeata ja aitoa selviytymistä Suomen luonnon rajuimmissa olosuhteissa. Tässä mä annan kaikkeni.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ultimate Escape Suomi -sarja alkaa Discovery+ palvelussa keskiviikkona 6. lokakuuta.

Lue myös:

IS: Jukka Hildénille sakot huumekärystä – ”Nuo ajat menivät sumussa”

Näin Jukka Hildén kommentoi huumesyytettään – ”Ymmärrän, ettei tämä ole Suomessa laillista”