Seurapiirijulkkis Sofia Belórf tekee Sofian salaisuudet -ohjelmassa itkuisen puhelun äidilleen. Hän keskustelee äitinsä kanssa Katiska-oikeudenkäynnin tuomiosta. Sofia tuomittiin huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Hän sai 80 päivän ehdollisen vankeustuomion, jonka koeaika päättyy 1.7.2022.

– Sä otat aika raskaasti tai todella raskaaksi kaikki asiat. Sä oot herkkä ihminen, vaikka ulkokuori on kova. Pakkohan se on olla kova, että pärjää tässä maailmassa. Mä tiedän sun herkän puolen. Sä oot minun Peppi Pitkätossu, Sofian äiti toteaa tyttärelleen ja jatkaa:

– Tuomiot ovat nyt tulleet eivätkä ne ole mukavia rikosrekisterissä, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi ja niiden asioiden kanssa on opittava elämään.

Sofia kertoo äidille miettineensä Ruutu+-kanavalla esitetyn Katiska-dokumentin aikoihin, pitäisikö hänen puolustautua. Hänet leimattiin ohjelmassa onnenonkijaksi, joka piti hauskaa ja lähti, kun hauskuus loppui.

– Kyllä se hauskuus loppui helvetin paljon aikaisemmin, Sofia toteaa äidilleen.

Sofia kertoo ohjelmassa olevansa läheinen äitinsä kanssa.

– Voin soittaa hänelle koska tahansa ja puhua kaikesta. Se on ollut ihanaa, että olen voinut pienestä asti kertoa hänelle kaiken.

– Äiti tietää myös sen, että en jättänyt yllättäen Nikoa 9 kuukauden odottelun jälkeen ja ryhtynyt suhteeseen toisen ihmisen kanssa. Sitä edelsi peräti kolmen kuukauden mietintä. Mietimme äidin kanssa, että mitä teen.

Äidillä on myös mielipide Nikosta.

– Kyllä se välitti sinusta (Sofiasta). Hän ei ole läpeensä paha. Ne kerrat, mitä mä sitä näin, hänessä oli hirvittävän hyviä puolia. Hän oli hirvittävän ystävällinen ja sympaattinen. Hänellä oli synkkä puoli, jonka hän pystyi piilottamaan, Sofian äiti toteaa.

Sofia on samaa mieltä äitinsä kanssa.

– Hän välitti musta niin paljon, ettei hän ajatellut, mihin vaaraan hän saattaa minut. Hän ei halunnut erota, vaikka tiesi, että joudun kuseen hänen kanssaan. Minulla on häneen todella ristiriitaisat tunteet. Minun tekisi mieli välillä sanoa hänelle, että sä pilasit mun elämän, Sofia sanoo äidilleen.

Äiti ei ole missään vaiheessa kääntänyt selkää tyttärelleen. Ei edes Katiska-tuomion jälkeen.

– Saat aina tukeni ja kotiin saat tulla aina. Virheineen päivineen, äiti sanoo.

Sofian salaisuudet discovery+-palvelussa.

Katso Sofian Metropolille pitämät vlogit täältä.