Salatut elämät -sarjassa useita vuosia näytellyt Pete Lattu kertoo yksityiskohdista Salkkareiden kulissien takaa.

Lattu nähtiin Salkkareissa Kalle Laitelan roolissa ensimmäisen kerran sarjan alkuaikoina, vuosina 1999-2001. Näyttelijä palasi ohjelmaan takaisin vuonna 2012.

Lattua voi siis hyvin kuvailla varsinaiseksi Salkkarit-konkariksi. Nyt mies paljastaa, mikä on hänen mielestään haastavinta sarjan kuvauksissa.

– Kuvaukset voivat olla monella eri tavalla haastavat. Mutta usein nämä haastavuudet eivät sinänsä liity itse kohtaukseen, vaan olosuhteisiin, Lattu kuvailee Metropolille.

Haastavilla olosuhteilla Lattu tarkoittaa erityisesti ulkona kuvaamista.

– On aivan älyttömän haastavaa olla ulkokuvauksissa Helsingin keskustassa, kun siellä tulee jatkuvasti kaikenlaisia häiriöitä, Lattu selittää.

– Pilvet liikkuvat, valo pomppii ja rakennustyömaat piippaavat ja jyrisevät vieressä. Usein tulee ääniongelmia myös esimerkiksi ohi ajavista ratikoista tai ympärillä pyörivistä, sivullisista ihmisistä, hän luettelee.

Tällaiset häiriötekijät ovat raskaita etenkin silloin, kun on pitkä kuvauspäivä, tai kuvausryhmä on aikataulusta myöhässä.

– Jos on meneillään suurin piirtein 30. otto, ja koko ajan joku menee pieleen, niin kyllä siinä on vaikeaa keskittyä työhönsä.

– Nämä ovat niitä hankalimpia tilanteita.

Lattu painottaa, että suuri osa kohtauksista on kuitenkin hyvin mukava tehdä.

– Varsinkin silloin, kun kohtaukset ovat sisällöltään jotenkin erityisiä, nautin työstäni suuresti, Lattu alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lattu saa jonkin verran kiitosta työstään omissa sosiaalisen median kanavissaan. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa, tuleeko palautetta suhteessa paljon vai vähän.

– Minun on vaikea verrata, kun Instagram on minulle niin uusi asia. Olen sen käyttämisessä täysin maallikko.

– Mutta sanotaanko näin, että jonkin verran saan palautetta. Tosin en tiedä, että kuinka paljon palautetta tulee työstäni ja kuinka paljon omista Instagram-pyllyilyistäni, Lattu lisää nauraen.

Lue myös:

Pete Lattu vietti omannäköisensä kesäloman – ”Maakuopassa eristyksissä sivilisaatiosta”

Pete Lattu ei tunnista itseään vanhoista Salkkarit-jaksoista – ”Olimme niin pieniä ja naiiveja”