Putous-ohjelmastakin tuttu näyttelijä Pihla Maalismaa nähdään uutena kasvona Nelosen suositussa Syke-sarjassa. Hänet nähdään sairaalamaailmaan sijoittuvassa sarjassa lähihoitajan roolissa.

– Jännittää hypätä sarjaan mukaan, koska Sykkeelle on muodostunut hyvin intohimoinen ja tarkka fanikunta. Haluan tarjota hyvää draamaa sarjan katsojille, Pihla Maalismaa myöntää Metropolille sarjan 12. tuotantokauden pressitilaisuudessa.

Pihla kertoo seuranneensa Syke-sarjaa vain satunnaisia kertoja ennen roolin saamista.

– Sairaalasarjat ovat olleet itselleni aina vähän vaikeita. Katson sormien välistä sarjoissa tehtäviä leikkauksia. Sykkeessä näytteleminen oli minulle hyvää siedätyshoitoa, Pihla myöntää.

– Koska näyttelen lähihoitajaa, keskiössä oli ihmissuhteet ja potilaskohtaamiset. Hahmoni ei ollut mukana isoimmissa leikkauksissa. Toki pääsin kuvauksissa ottamaan verikokeita. Siinä sai olla aika tarkka, että asiat menivät oikeassa järjestyksessä. Meillä on apuna ammattilainen, joka opetti ja katsoi, että kaikki tehdään oikeaoppisesti.

Putous vaikutti ammatti-identiteettiini

Pihla nähtiin ensimmäistä kertaa tänä keväänä MTV3-kanavan suositussa Putous-sarjassa. Hän myöntää sarjan vaikuttaneen suuresti hänen omaan ammatti-identiteettiin.

– Tuntuu, että nyt voin olla ylpeästi komedian tekijä. Se vaikutti suuresti työidentiteettiini, Pihla kertoo.

– Putousta tehdessä myös paineensietokyky kasvoi, kun teimme viikko viikon jälkeen suoria lähetyksiä ja jokaisessa jaksossa oli paljon yllättäviä tilanteita.

Putouksen sketsihahmokilpailua varten Pihla oli luonut Kape Virallinen -hahmon, josta hän on saanut runsaasti hyvää palautetta vielä ohjelman päättymisenkin jälkeen.

– On ollut hienoa nähdä, miten lapset ovat ottaneet hahmon omakseen ja imitoineet hahmoa.

Viimeisen Putous-jakson jälkeen näyttelijät ja työryhmä pääsivät nauttimaan karonkasta, joka jäi kuitenkin Pihlan osalta varsin lyhyeksi hengähdystauoksi.

– Siinä ei ehtinyt jäädä pitkäksi aikaan bailaamaan, koska työt painoivat päälle. Itse asiassa vasta nyt ehdin hetken hengähtää ja miettiä, mitä kaikkea elämässä on tapahtunut alkuvuoden aikana.

Tulevana kesänä Pihla aikoo viettää mahdollisimman paljon aikaa ystäviensä ja perheensä kanssa. Hän myöntää olevansa parisuhteessa, mutta ei lähde avaamaan sen enempää yksityiselämäänsä.

– Tulevana kesänä minun on tarkoitus viettää aikaa mökillä ja käydä festareilla. Rakastan livemusiikkia.