Näyttelijä Pete Lattu on näytellyt suositussa Salatut elämät -sarjassa Kalle Laitelaa vuodesta 1999. Hän ehti olla sarjasta pois yli kymmenen vuotta, kunnes palasi takaisin vuonna 2012.

Hänen esittämmänsä Kalle kamppailee alkoholiongelman kanssa.

– Olen hyvin vanha ihminen, että olen törmännyt alkoholismiin myös tosielämässä. Tuttuja on myös menehtynyt alkoholismiin, joten on aika hyvät tiedot hahmon näyttelemiseen, Pete Lattu myöntää Metropolille.

– Hahmon näytteleminen ei ole ollut rankkaa, vaan ennemminkin mielenkiintoista, kun pääsee näyttelemään suuria tunnetiloja.

Mikä on oma suhteesi alkoholiin?

– Hauska kysymys, jota kukaan ei ole minulta aiemmin kysynyt. Olen ollut puolet elämästäni ravintoloissa töissä ja myös omistajana. Tiedän suurimman osan juomasekoituksista, miltä ne maistuvat ja monista pidän. Minulle on ollut viime aikoina vaikeata juoda kahta alkoholiannosta enempää. Oma suhde alkoholiin on, että käytän sitä säännöllisesti, mutta hyvin vähän, Pete toteaa.

Roolihahmo Kalle ei seuraa Peteä vapaa-ajalle.

– Joskus tuntuu, että se on saattanut seurata läheisiäni vapaa-ajalle. Kun ihmiset tulevat juttelemaan minulle, niin heitä saattaa kiinnostaa, mitä Kallelle kuuluu sen sijaan, että mitä minulle, Kalle toteaa.

– Kymmenen vuotta sitten tämä ärsytti enemmän, mutta nykyään minulla on lämpöisän hyväksyvä suhtautuminen asiaan, koska on ymmärrettävää, että menee puurot ja vellit sekaisin. Kalle on heille paljon tutumpi.

Pete on saanut vuosien saatossa runsaasti palautetta työstään.

– Hirveän paljon tulee palautetta, jossa kehutaan roolihahmoani ja näyttelemistäni. En kauheasti lue keskustelupalstoja, joten en tiedä, jos hahmosta tulee ikävää palautetta. Kasvokkain ihmiset tulevat harvoin antamaan negatiivista palautetta. Jonkin verran jotkut saattavat sättiä juonenkäänteistä, Pete toteaa.

Lue myös:

Pete Lattu vietti omannäköisensä kesäloman – ”Maakuopassa eristyksissä sivilisaatiosta”

Pete Lattu ei tunnista itseään vanhoista Salkkarit-jaksoista – ”Olimme niin pieniä ja naiiveja”