Salatut elämät täyttää tammikuussa huikeat 23 vuotta. Sarjassa uutena näyttelijänä aloittaa kaikkien tuntema näyttelijä Tuija Piepponen, 74,. Hänet nähdään Hanna Kinnusen esittämän Salla Mattilan äidin roolissa.

– On mukava hypätä rooliin! Kolmas vuosi on alkamassa tätä taiteilijoiden riiputtamista löysässä hirressä, niin kaikki työ tuntuu ihastuttavalta ja ihanalta. Minulle soitettiin lokakuussa ja kysyttiin, suostunko mukaan sarjaan. Yritin olla asiallinen antaessani vastausta, mutta itse asiassa hyppäsin kattoon ajatuksissani, Tuija Piepponen kertoo Metropolille.

Ensimmäistä kertaa Tuijaa ei nähdä Salatut elämät -sarjassa, sillä hänet on nähty aiemmin samassa roolissa vuosina 2007 ja 2009. Vierailut ovat olleet tuolloin lyhyitä.

– Olin mukana sarjassa, kun Salla meni naimisiin Ismon kanssa. Olin myös jaksossa, joka päättyi kahvilan räjähdykseen. Se herätti suuria tunteita ja ihmetystä. Se oli niin uskottava, että sukalaiseltani kysyttiin työpaikalla, olenko minä oikeasti kuollut, Tuija muistelee.

– Uskon, että hahmostani tullaan näkemään uusia puolia.Kymmenen vuoden aikana ammattitaitoni on lisääntynyt sen verran, että pystyn näkemään pienimmästäkin vihjeestä, miten hahmoa voi lihottaa henkisesti johonkin suuntaan. Se ei ole pelkkiä sanoja. Pyrin tekemään hahmon, joka on vaihteleva ja yllättävä.

Tällä kertaa Tuijan mukaan kyseessä ei ole enää vierailu, vaan hän on jo osa näyttelijäkaartia. Hänellä on reippaasti kuvauspäiviä.

– Kuvauksia on tulossa vielä lisää! Työtä rakastavana ihmisenä teen töitä niin paljon kuin sitä on vaan tarjolla. Lapset ovat sen verran isoja, että pystyn ottamaan kaiken vastaan ja teen töitä niin kauan kuin jalka vain nousee.

Kuva: AOP

Tuija on suurella kansalle tuttu muun muassa Pekko-elokuvista.

– Ne olivat ihania vuosia! Niitä elokuvia oli niin hauska tehdä, koska meillä oli reipas ryhmähenki kuvauksissa. Muistelen lämmöllä edesmennyttä ystäviäni Jope Ruonansuuta ja Esko Nikkaria. Suurin osa näyttelijöistä on jo kuolleita tai jääneet jo eläkkeelle näyttelijän töistä.

– Hauskaa on se, että vastaan tulee pieniä lapsia, jotka tunnistavat minut Pekko-elokuvista ja puhuttelevat minua roolihahmoni nimellä. Hienoa, että ihmiset katsovat kyseisiä elokuvia vielä tänäkin päivänä.

Lue myös:

Salkkarit-tähti Joonatan Suvinen paljastaa yksityiskohtia roolihahmostaan – ”Tulemme näkemään asioita, joita en itse tekisi”

Iholla: Sara Sieppi avoimena perhehaaveistaan – ”Oon kuvitellut, että mulla olisi kolmekymppisenä perhe”