Näyttelijä Helmi-Leena Nummela näyttelee sairaanhoitaja Jannicaa Nelosen suositussa Syke-sarjassa. Helmi-Leena itse ei pystyisi tekemään sairaanhoitajan töitä.

– En voi edes katsoa, jos minulta otetaan verta. Minua ällöttää kaikki tuollaiset jutut. Yksi päivä kuvasimme leikkausta, jossa pidin kädessäni oikeaa suonta. En pystynyt katsomaan sitä missään vaiheessa. 

– Annan todella paljon arvoa hoitajille, jotka tekevät tuota oikeasti työkseen. Nykyään ei enää riitä, että hoitajat ja lääkärit ovat ammattitaitoisia vaan heidän täytyy olla myös sosiaalisesti taitavia. On hienoa, miten he osaavat kohdata ihmisen. Itse olen ollut useasti potilaana, ja minut on aina kohdattu tosi hyvin, näyttelijä kertoo Metropolille Sykkeen 12. tuotantokauden pressitilaisuudessa.

Helmi-Leena on oppinut roolihahmonsa myötä sairaanhoidon perusasioita, kuten tipan vaihtamisen ja instrumenttien ojentamisen leikkauksessa. Lääketieteellisiä neuvoja häneltä ei kuitenkaan ole siviilielämässä kyselty.

– Ei onneksi! Mutta se on hauskaa, kun joskus ollessani ulkona minulle on tultu sanomaan, että kuulet tätä varmaan tosi paljon, mutta näytät ihan siltä Sykkeen Jannicalta, näyttelijä nauraa. 

Synttärijuhlat kakkua syöden

Helmi-Leenan ja Roope Salmisen esikoinen täytti huhtikuussa kaksi vuotta. Pienokaisen syntymäpäiviä juhlittiin perhepiirissä kakkua syöden.

– Sankari itse ei vielä oikein tajua tätä synttärikonseptia, mutta oli ihanaa, kun kaikki perheenjäsenet pääsivät vihdoin kokoontumaan samaan aikaan. Kyllä kokoontuminen ja ihmisten kohtaaminen tekee hyvää ja luo hyvinvointia. 

Tulevaa äitienpäivää ei Helmi-Leena ole edes muistanut.

– Minulla on mennyt se ihan ohi, nyt vasta havahduin, että sehän on jo kohta! Varmaan hemmottelen silloin itse itseäni, menen hierontaan tai saunon hyvin. Olisi ihanaa syödä hyvä aamiainen ja juoda lasi skumppaa. Viettää omaa aikaa ja sanoa itselleni, että vitsi mä olen vetänyt hyvin, näyttelijä hymyilee.

Lue myös:

Helmi-Leena Nummela kertoo avoimesti uupumisestaan: ”Suoritin kaikkea sata lasissa”

Roope Salmisen ja Helmi-Leena Nummelan lapsi syntyi – katso herkät kuvat