Rikastuminen ei nykymaailmassa ole kovin helppoa, tai… on se joillekin. Varallisuudessa mitaten erittäin onnekkaaseen ihmisryhmään kuuluu esimerkiksi 19-vuotias kouluratsastustusta ammattitasolla ”harrastava” norjalaistyttö Alexandra Andresen.
Daily Mailin mukaan Alexandra löytyy Forbes-lehden listalta ihmisistä, joiden omaisuuden arvo ylittää miljardi dollaria. Mutta miten 19-vuotiaasta tytöstä tuli maailman nuorin miljardööri?
Itse asiassa Alexandran tie rikkauksiin alkoi jo kauan ennen hänen syntymäänsä, sillä hän kuuluu erityisen varakkaaseen sukuun, jonka rikkaudet kumpuavat 1700-luvulla perustetusta tupakkatehtaasta. Vuosien varrella yhtiö kasvoi ja laajeni Norjan suurimmaksi yhtiöksi.
Alexandralla ei siis koko elämänsä aikana ole ollut pulaa rahasta, mutta hän siirtyi todelliseen ökysarjaan saadessaan isältään Johan F. Andreseniltä ennakkoperintönä 1,1 miljardi euroa.
Alexandra nousi maailman rikkaimpien ihmisten listalla sijalle 1475 yhdessä 20-vuotiaan sisarensa Katharinan kanssa.
Johan F. Andresen siirsi tytärtensä nimiin 80 prosenttia osuudestaan Ferd Holdingsissa jo vuonna 2007. Tytöt nousivat Forbesin listalle kuitenkin vasta sitten, kun he olivat niin vanhoja että heidän piti tehdä veroilmoitus, ja tieto heidän omaisuudestaan tuli julkiseksi.

Alexandra asuu tällä hetkellä Saksassa ja hän on Daily Mailin mukaan voittanut useita kouluratsastuskilpailuja eurooppalaisissa juniorikisoissa.
Alexandra kertoi yhtiönsä nettisivujen haastattelussa, että menestys ei ole kiinni pelkästään rahasta.
– Tunnen suurta vastuuta. Joskus ajattelen etten ansaitse tätä, mutta haluan kuitenkin auttaa kehittämään Ferdiä vieläkin paremmaksi yhtiöksi. Perheeni rahat ovat antaneet minulle paljon mahdollisuuksia – varsinkin ratsastuksessa, koska siihen tarvitaan paljon taloudellista tukea. Mutta menestykseen ei riitä pelkkä raha.
Alexandra on tietenkin oikeassa ratsastuksen suhteen, mutta 1,1 miljardin omaisuudesta ei varmasti ole kauheasti haittaa monessa muussakaan asiassa.

The Ferd owners???????? Photo by: Frédéric Boudin
Kuva, jonka Alexandra (@alexandraandresen) julkaisi


Lähde: Daily Mail
Kuvat: Instagram