Aikuisviihdesisältöä tarjoava Pornhub-sivusto on poistanut suuren osan sisällöstään. Yhteensä poistettuja videoita on noin kymmenen miljoonaa, joka on Uniladin mukaan noin 80 % sivuston kokonaissisällöstä.

Videoiden poisto-operaation taustalla on New York Timesin julkaisema mielipideartikkeli, jossa todettiin, ettei sivuston sisältöä valvota riittävästi. Puutteellinen valvonta mahdollistaa taas rikollisten hyötymisen palvelusta.

Nicholas Kristofin kirjoittaman mielipidekirjoituksen mukaan Pornhubissa oli mahdollista tienata esimerkiksi salaa kuvatuilla suihkuvideoilla, kostopornolla tai lapsen hyväksikäyttöä kuvaavalla materiaalilla. Artikkelin myötä myös luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard ilmoittivat, että ne lopettavat Pornhub-maksujen välittämisen, kunnes asia selvitetään.

Vuodesta 2007 lähtien Pornhub-sivustolle on voinut ladata sisältöä kuka tahansa, mutta nyt tilanne muuttuu. Mediahuomion myötä Pornhub poisti sisällöt kaikilta niiltä käyttäjiltä, jotka eivät ole vahvistaneet tiliään.

Pornhub on julkaissut aiheen tiimoilta tiedotteen sivuston Instagram-tilillä. Jos upotus ei näy yllä, voit katsoa tiedotteen myös täältä.

– Pornhubilla yhteisömme turvallisuus on ykkösprioriteettimme, tiedotteessa todetaan.

– Estimme vahvistamattomat lataajat, eivätkä he voi enää julkaista uutta sisältöä. Poistimme lataukset ja aloitimme yhteistyön useiden voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa, Pornhubin lausunnossa sanotaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että jatkossa kaikki Pornhubiin ladattu sisältö on peräisin vahvistetuilta käyttäjiltä. Vastaavaa vaatimusta ei ole käytössä esimerkiksi sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookissa, TikTokissa tai Instagramissa.

Vuoden 2021 aikana Pornhub aikoo ottaa käyttöön tunnistautumisprosessin, jonka läpikäynti on edellytyksenä sille, että käyttäjä saa julkaista sisältöä alustalla. Uniladin mukaan käyttäjät voivat vahvistaa tilinsä tällä hetkellä omakuvalla, jossa nämä pitelevät paperia, johon on kirjoitettu ”pornhub.com”.

Lue myös:

HS: Vihreiden kuntavaaliehdokas Iris Flinkkilä kasvattaa kampanjabudjettiaan Onlyfans-aikuisviihdesivustolla – ”Ihmiset tulevat katsomaan mun alusvaatekuvia”

Maskikauppakohussa rypenyt Tiina Jylhä haastettiin oikeuteen – näin kauneusyrittäjä kommentoi

Jättiyllätys! Radio Aalto loppuu kokonaan – tilalle vain naisille suunnattu radiokanava!