Monet suomalaiset haluavat matkustaa ulkomaille lomaa viettämään. Monille kotimaassa lomaileville kaunein sielunmaisema on järvi ja laiturin nokka, mutta yhä useammin myös lumi, talviaurinko, tykkypuut ja puhdas luonto. Näistä lähtökohdista Magical Pondin yrittäjät Johanna ja Pauli Marin päättivät rakennuttaa modernin 20 iglun kylän Kuusamoon, Lammintuvan läheisyyteen Rukalle. Magical Pond haluaa korostaa luonnon tärkeyttä. Siksi iglut ovat kompakteja ja niistä näkee mahdollisimman paljon ympäröivää luontoa niin talvella kuin kesälläkin. Lapin taikaa halutaan näyttää suomalaisten lisäksi myös ulkomaisille turisteille.

Magical Pond pyrkii tarjoamaan mielenrauhaa ja virikkeitä kaikille aisteille. Ideana on aktiivinen vuorokausi luonnossa, jossa ajatukset karkaavat arjen kiireiden ja työn ulottumattomiin.

Vuorokauden mittaiset elämyspaketit on jaettu kolmeen eri kategoriaan: Pieni Taika,Suuri Taika ja Arktinen Taika. Valinnanvaraa löytyy siis jokaiselle poro- ja huskyajelusta aina kotaruokailuun ja muihin Lapin elämyksiin saakka. Elämykset tuotetaan yhteistyössä yli 20 vuotta Rukalla toimineen Lammintuvan kanssa.

Noin 15 neliömetrin kokoiset iglut ovat saaneet inspiraationsa Lapin luonnosta ja sen maanläheisistä sävyistä. Iglussa voi nauttia pohjoisen herkkuja ja yöpyä taianomaisessa tunnelmassa pohjoisen taivaan ilmiöitä, sekä luontoa ihastellen. Kanttia 2 -arkkitehtitoimiston suunnittelemat iglut sulautuvat ympäröivään maisemaan saumattomasti ja niissä pääsee kokemaan luonnon aivan läheltä.

Iltapala iglussa

Iglukylän rakentaminen Rukalle alkoi kesäkuussa 2019 ja sinne valmistuu 20 luontoiglua, joihin jokaiseen voi majoittua kaksi aikuista ja yksi alle 12-vuotias lapsi.

Iglujen suunnittelussa luonto ja luonnonmateriaalit ovat olleet vahvana osana paitsi arkkitehtuuria, myös sisustusta. Suurin osa iglujen rakentajista on kuusamolaisia. Magical Pond odottaa saavansa talvikaudella noin 4 000 elämysmatkailijaa

– Lappihulluutta pitää olla, sopivassa määrin, sanovat yrittäjät Johanna ja Pauli Marin, jotka rakennuttavat joulukuussa valmistuvaa iglukylää Rukalle.

Sijainnin valinta oli helppo, sillä paikka oli tuttu ja siinä oli potentiaalia. Johanna on kotoisin Rukalta ja hänen siskonsa Mirjami on Lammintuvan yrittäjä.

– Kuten sanotaan, Kuusamo ei lähde koskaan ihmisestä pois, se pitää paikkansa, Johanna kertoo.

Lähes 10 vuotta yrittäjinä toimineilla Marineilla on vahva usko Kuusamon, Rukan ja Lapin vetovoimaan. Erityisesti he uskovat luonnon vetovoimaan, joka on yksi ihmisten suurimmista voimavaroista.

STT

Kuvat: Magical Pond