Hollywood-tähti Angelina Jolie tarjoutui auttamaan suunnitelmassa, jonka tarkoitus oli saada kiinni ugandalainen sotaherra Joseph Kony vuonna 2012. Konya syytetään noin 30 000 lapsen kaappaamisesta sotilaiksi ja seksiorjiksi.
Ranskalainen sivusto Mediapart sai haltuunsa 40 000 kansainvälisen rikostuomioistuimen dokumenttia, joissa oli mukana näyttelijättären ja tuomioistuimen entisen pääsyyttäjän Luis Moreno Ocampon välisiä sähköpostiviestejä.
Raportin mukaan Jolien ex-miehen Brad Pittin oli määrä olla osa suunnitelmaa, jonka tarkoitus oli houkutella Kony esiin piilostaan. Eräässä Moreno Ocampon lähettämässä viestissä luki: ”Unohtakaa muut julkisuudenhenkilöt, hän on oikea… Hän haluaisi saada Konyn pidätetyksi. Hän on valmis. Luultavasti Brad [Pitt] on myös mukana.”
Moreno Ocampon uskotaan toivoneen, että tähtipari matkustaisi Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen kanssa Keski-Afrikan tasavaltaan. Suunnitelmaan kuului, että Jolie kutsuisi Konyn illalliselle, minkä oli tarkoitus houkutella sotaherra esiin, jotta tämä saataisiin pidätettyä.
Jolien kerrotaan vastanneen Moreno Ocampolle viestillä: ”Brad on tukenani. Keskustellaan logistiikasta.”
Jolien ja Moreno Ocampon välinen viestien vaihto ei kuitenkaan jatkunut, eikä suunnitelmaa koskaan toteutettu.
Lähde: Independent