Suomen menestyneimpiin Twitch-striimaajiin lukeutuva Anssi ”AndyPro” Huovinen osallistui viime syksynä huippusuosittuun Big Brother Suomi -ohjelmaan. Huovinen on BB-talosta kotiuduttuaan nauttinut rauhallisesta arjestaan, eikä hänellä ole ollut kiire lähteä toteuttamaan talon muiden asukkaiden kanssa syntyneitä yhteistyöideoita.

– Minulle jäi talosta hyvät fiilikset. Ohjelma tuli ja meni. Pääsin aika hyvin arkeen kiinni BB:n jälkeen, enkä lähtenyt hosumaan asioissa. Asun sopivasti täällä perseenreiässä, joten Pekka ei joka päivä pääse hyppimään seinän taakse morjenstamaan, Huovinen kertoo nauraen Metropolille.

BB:n jälkeen Huovinen on huomannut, että yhä useammat ihmiset tunnistavat hänet julkisilla paikoilla. Mitään merkittävää muutosta elämään ohjelma ei kuitenkaan tuonut, sillä Huovisella on ollut laaja seuraajakunta jo ennestään.

– Seuraajat nousivat Instagramissa noin kymmenellä tuhannella, mutta muuten olen jatkanut elämääni kuten aina aikaisemmin. Suosio ei ole tullut shokkina.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Huovinen kertoo seuranneensa ilolla muiden BB-asukkaiden rientoja sosiaalisessa mediassa. Häntä itseään ”rellestäminen” ei kuitenkaan kiinnosta.

– Minusta on hauska nähdä, kuinka muut seikkailevat ympäriinsä ja päivittävät somea. Täytyy kuitenkin sanoa, että kieltämättä minua pelottaa joidenkin puolesta. Some on vaarallinen paikka, ja sen tekeminen ammattimaisesti on henkisesti hyvin raskasta.

– Ymmärrän, että monella on hype nyt päällä, eikä ole väärin takoa silloin kun rauta on kuumaa. Minä en kuitenkaan näe, että olisi kiire minnekään. Toivon silti kaikille kaikkea hyvää tekemisiinsä, Huovinen toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka Huovisella ei hoppua olekaan, on hän kuitenkin paiskinut paljon töitä viime aikoina. Huovinen rikkoi hiljattain Suomen ennätyksen Twitchissa, kun hän teki 20 päivän mittaisen livelähetyksen, subathonin eli striimausmaratonin. Subathonin jälkeen Huovisella oli kasassa Suomen suurin määrä maksavia kanavatilaajia: yli 12 000.

Subathon oli Huovisen mielestä rakempi kokemus kuin BB-talossa asuminen.

– Joo, ei kyllä tarvitse toista kertaa vetää, hän naurahtaa.

– Pahinta oli se, että nukuin ainoastaan yhden patjan päällä lattialla. Se yksi patja oli suuri virhe. Kokemus oli aivan järkyttävä.

– Subathonia seuraavana päivänä striimit jatkuivat tavallisesti. Silloin pääsin onneksi sentään nukkumaan heti kun halusin. Oma sänky tuntui niin hyvältä subathonin jälkeen!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Töiden ohella kahden lapsen isä on ehtinyt keskittyä myös perhe-elämään ja vapaa-aikaan. Hän odottaa puolisonsa kanssa kolmatta lastaan.

Huovinen vahvistaa ilouutisen Metropolille.

– Kyllä, perheenlisäystä olisi tulossa kesällä, mies kertoo hymyillen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vapaa-ajallaan Huovinen nauttii autoharrastuksestaan, jonka hän vei jokin aika sitten täysin uudelle tasolle. Huovinen hankki nimittäin vanhan peltoauton, jonka hän tuunasi uuteen uskoon härskeillä teippauksilla.

Huippufixi oy -niminen firma on teipannut autoon kolme näyttävää animehahmoa, joista yksi on japanilaiseen pornokulttuuriin viittaava Aheago-ilmeinen tyttö. Lisäksi auton tuulilasia koristaa teksti, jossa lukee japaniksi ”lähettäkää nuudeleita”. Heitto on väännös send nudes -meemistä eli ”lähetä alastonkuvia”.

Kun Huovinen postasi sosiaaliseen mediaan kuvia uudesta hankinnastaan, sai hän hyvin ristiriitaista palautetta. Osa yleisöstä piti autoa hienona, mutta joidenkin mielestä härskit teippaukset olivat mauttomia.

Huovinen itse on autoonsa erittäin tyytyväinen.

– Sain älynväläyksen autosta kesken striimin. Tätä ideaa oli pakko lähteä toteuttamaan saman tien. Minulla on tapana innostua asioista. Kun tehdään kunnolla, niin sitten tehdään kunnolla.

– Olen saanut arvosteluita molempiin suuntaan. Autosta joko tykätään tai sitten ei. Ymmärrän, että tämä ei ole kaikkien suosikkiauto, hän virnistää.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Kuva: Anssi Huovinen
Kuva Anssi Huovinen

Kuten auto, myös Huovinen itse jakaa ihmisten mielipiteitä.

– Kun lähdin BB-taloon, tein päätöksen, että olen siellä täysin omana itsenäni. Minusta joko pidetään tai sitten minua vihataan. Ei ole hirveästi ihmisiä, jotka olisivat siltä väliltä. Toisaalta monet myös oppivat tykkäämään minusta ajan kanssa. Jälkeenpäin he sanovat usein, että tuomitsivat minut liian nopesti.

– Mutta koska olin BB:ssä täysin oma itseni, minua näki todella paljon sohvalla. Olen todellisuudessa laiska paska, joten en voinut alkaa esittää, että kulkisin joka päivä luuttu kädessä ja siivoaisin, Huovinen nauraa.

– Jotkut tykkäävät ja jotkut eivät. Ei pidä välittää liikaa siitä, mitä muut ajattelevat, hän summaa.

Lue myös:

Poikkeuksellisen koskettava hetki Big Brother -talossa – Anssin itkusta ei meinaa tulla loppua: ”Meillä on sinua ikävä”

Jättiyllätys! BB-taloon asteli tunnettu sometähti – yleisö hämmentyi: ”Niin oliko tää Big Brother VIP?”