Nyt se on lopultakin tapahtunut! World News Daily Reportin mukaan Kalifornian yliopiston astrofyysikot ovat ilmoittaneet, että yksi maan ulkopuolisia viestejä kartoittavista radioteleskoopeista on vastaanottanut lähetyksen, joka on tullut lähes varmasti maan ulkopuoliselta älylliseltä elämänmuodolta.
Professori Dan Werthimerin johtama tiedemiesryhmä on osa SERENDIP (Search for Extraterrestrial Radio Emissions from Nearby Developed Intelligent Populations) -projektia, jonka tehtävänä on tulkita radioteleskooppien ulkoavaruudesta vastaanottamia radiosignaaleja.
Astrofyysikoiden mukaan Puerto Ricossa sijaitseva Arecibo-jättiläisradioteleskooppi vastaanotti iltapäivällä 19. maaliskuuta voimakkaan lyhytaaltosignaalin, jossa oli selkeitä tunnusomaisia merkkejä maan ulkopuolisesta kommunikaatiosta. Viesti kesti yhteensä 134 sekuntia. Tiedemiehet muunsivat signaalin intensiteetin vaihtelujen perusteella alfanumeeriseksi koodiksi: 9HY9HY-H1C6N7O8P15-KT61L5-PKT6H9HY8F3.

Arecibon jättiläisradioteleskooppi

Asiantuntijoiden mukaan uusi signaali ei muistuta mitään maassa käytettävää kommunikaatiomuotoa, mutta he uskovat että kyseessä voi olla eräänlainen monimutkainen maan ulkopuolinen ”morsetus.”
– Jotkut osat signaalista toistuvat ja uskomme että ne voivat olla sanoja tai kirjaimia, professori Werthimer sanoo.
– Emme vielä tiedä mitä viesti tarkoittaa, mutta olemme lähes varmoja, että sen on lähettänyt maan ulkopuolinen älyllinen elämänmuoto. Viestin osa “H1C6N7O8P15″ jopa näyttää viittaavan alkuaineisiin: vetyyn (H), hiileen (C), typpeen (N), happeen (O) sekä fosforiin (P), jotka ovat osa DNA:n koostumusta. Uskon että viesti ei ole pelkästään maan ulkopuolisen älyn lähettämä, vaan se myös lähetettiin nimenomaan meille!
SETI-projektit ovat vastaanottaneet vuosien varrella noin 400 normaalista poikkeavaa signaalia, mutta yhtäkään niistä ei ole pystytty osoittamaan maan ulkopuolisen älyn lähettämäksi.
Uusi havainto on erittäin merkittävä, koska signaali kesti ylivoimaisesti pisimpään ja osoitti poikkeavaa selkeyttä.
Tiedemiehet yrittävät nyt kartoittaa signaalin lähdettä, jotta siihen voitaisiin vastata. Paikantaminen voi kuitenkin kestää kuukausia, tai jopa vuosia.
Melkein kuin tätä tapahtumaa ennakoiden, tieteiselokuvassa Ensimmäinen yhteys Jodie Fosterin esittämä radioastronomi havaitsi ensimmäisen maan ulkopuolisen sivilisaation lähettämän radioviestin juuri samaisella Arecibo-teleskoopilla.
 
Lähde ja kuvat: World News Daily Report
Hauskaa aprillipäivää!