Juhani Tammisen 11. kirja Don Tami – My Story on ilmestynyt Mistake Median julkaisemana. Kirja kertoo turkulaisen edelläkävijän matkasta maajoukkuejääkiekkoilijaksi, valmentajaksi ja huippukommentaattoriksi. Don Tami – My Story on kursailematon tarina Juhani Tammisen elämästä: Kiekkoilijan kokovartalokuvassa käydään läpi ”Aurinkokuninkaan” värikkäät vaiheet aina lapsuudesta maailmanmaineeseen saakka.
– Tämä ei ole elämäkerta, vaan Juhani Tammisen tarina. Teos alkaa siitä, kuinka rakennan yhdeksänvuotiaana kesämökillemme oman urheilukentän. Tästä kirja jatkuu erilaisten tarinoiden kautta kuudella vuosikymmenellä aina viime kevääseen saakka, Juhani Tamminen kertoo.
Kansi Don TamiKirjan jokaisessa luvussa legendan aikalaiset muistelevat rehellisesti kohtaamisiaan Tammisen kanssa. Ansiokkaita ja ennenkuulemattomia näkemyksiä tarjoavat muun muassa Mari Tamminen, Lenita Airisto, Veli-Pekka Ketola, Juha Rantasila, Antero Mertaranta, Risto Nieminen ja Aleksi Valavuori.
– Olen intohimoinen lukija, mutta en ole törmännyt yhteenkään elämäkertakirjaan, jossa samassa teoksessa päästettäisiin ääneen niin kohde itse kuin hänen aikalaisensakin. Tämä erikoisuus tekee lukukokemuksesta monipuolisen ja totuudenmukaisen, Juhani Tamminen itse arvioi.
Juhani Tamminen on vuonna 1950 syntynyt turkulainen urheilupersoona. Tamminen on toiminut pitkän uransa aikana pelaajana, valmentajana, yritysvalmentajana, kirjailijana, opettajana ja tv-kommentaattorina. Tamminen on julkaissut 11 kirjaa, joita on myyty yhteensä yli 100 000 kappaletta.
Juhani Tamminen: Don Tami – My Story
Mistake Media 2013, 248 sivua
Julkaisu: 22.10.2013