Yhdysvaltain presidentiksi republikaanien tulevana ehdokkaana pyrkivä Donald Trump on saanut sosiaalisen median sotajalalle julkaistuaan Twitterissä ja Facebookissa viestin liittyen eiliseen Floridassa tapahtuneeseen joukkoampumiseen.
Orlandolaisessa homoseksuaaleille suunnatussa Pulse-yökerhossa eilen 50 ihmistä tappanut ja 53:a haavoittanut Omar Mateen, 29, oli amerikkalaismedian mukaan soittanut hätänumeroon hetkeä ennen hyökkäystä kertoakseen uskollisuudestaan islamilaisen äärijärjestö Isisin johtajalle. Isis on myös ottanut vastuun tapahtuneesta.

Donald Trump on aiemmin sanonut, että muslimeilta pitäisi toistaiseksi estää pääsy Yhdysvaltoihin. Ilmeisesti Trump on saanut Floridan tragedian jälkeen kannattajiltaan onnitteluja oikeassa olemisesta, sillä hän julkaisi alla olevan päivityksen Twitterissä ja Facebookissa.
– Vaikka arvostan suuresti, että kaikki onnitelevat minua olemisesta oikeassa radikaalista islamilaisesta terrorismista, en halua onnitteluja, haluan kovuutta ja valppautta. Meidän täytyy lopultakin olla älykkäitä!

Trumpin kirjoitus herätti suurta hämmästystä ja raivoa, mutta sitä myös puolustettiin. Päivitystä kritisoineiden mielestä Trumpin ilmoitus oli tunteeton ja erittäin sopimaton. Trumpin puolustajat kommentoivat, että Trump on oikeassa ja terrorismille täytyy tehdä jotain. Monet ovat myös huomauttaneet, että Trumpin esitys islamilaisten maahantulokiellosta ei olisi auttanut tässä tapauksessa, sillä Omar Mateen on syntynyt New Yorkissa.
Seuraavaksi Trump kirjoitti tuomitsevansa Floridan tapahtumat ja ottavansa osaa uhrien ja heidän perheidensä suruun. Samalla hän ihmetteli mikseivät istuva presidentti Barack Obama ja demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton ole maininneet vieläkään sanoja ”radikaali islam”. Trump vaatii Obamaa eroamaan ja Clintonia luopumaan presidenttiehdokkuudestaan, elleivät he sano ääneen kahta edellämainittuja sanaa.
Kuva: Donald J. Trump Facebook