Danny-elokuva on perinteisen dokumenttielokuvan keinoin kerrottu läpileikkaus Ilkka Lipsasen urasta viihdebisneksen parissa. Päähenkilön itsensä lisäksi kameran edessä käy muistelemassa useita hänen yhteistyökumppaneitaan, kuten esimerkiksi 1960-luvun bändikaveri Pepe Willberg.
Dokumentti kertoo miten Danny nousi suureksi tähdeksi uudistamalla muusikoiden live-esiintymisiä tuomalla paljon vaikutteita ulkomailta ja rakentamalla mittavia kiertueita.
danny-2
Elokuvan alussa käsiteltyä lapsuusvaihetta lukuun ottamatta dokumentissa ei juurikaan käsitellä Dannyn yksityiselämää, vaan pääpaino on vankasti artistipersoonassa. Muun muassa hänen lapsiaan ei nähdä dokumentissa lainkaan. Entinen vaimo käy kyllä kertomassa avioliitosta ja sen hajoamisesta, mutta siitä ei saada irti kovinkaan kiinnostavaa draamaa. Suhde Miss Suomi Armi Aavikkoon käydään nopeasti läpi Dannyn itsensä kertomana, mutta suhteen todellinen laatu jää melko tulkinnanvaraiseksi.

Viime aikoina on kohistu paljon Dannyn ja tangokuningatar Erika Vikmanin suhteesta. Dokumentissa sitä ei avata suuntaan, eikä toiseen. Vikman kyllä näkyy dokumentissa Dannyn keikkamatkalla, mutta muuten hän ei elokuvassa esiinny.
danny-3
Dokumentti tarjoaa erinomaisen katsauksen suomalaisen viihdebisneksen historiaan, jossa hyödynnetään Dannyn omaa arkistomateriaalia runsaasti. Se on elokuvan suurin vahvuus, mutta lopputekstien rullatessa katsoja jäi kaipaamaan vähän syvällisempää käsittelyä.

Ensi-ilta: 18.11.2016
Ikäraja: 7
Pituus: 103 min.
Ohjaus: Sakari Saksa
Käsikirjoitus: Sylva Lankinen, Sakari Saksa, Outi Hyytinen
Esiintyjät: Ilkka ”Danny” Lipsanen
Kuvaus: Sampsa Huttunen, Sakari Saksa
Leikkaus: Outi Hyytinen
Toimittaja: Sylva Lankinen