Dome Karukosken ohjaama ja Aleksi Bardyn käsikirjoittama Tom of Finland -elokuva kertoo suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta kansainväliseen menestykseen. Upseerina taistellut Touko palaa jatkosodasta kotiin synkkään ja moralistiseen Suomeen, jossa homoseksuaalisuus on laitonta. Itseään ja ystäviään huvittaakseen hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita, estottomia ja ylpeitä homomiehiä.

Piirrokset ovat Suomessa vaarallisia, joten Touko kätkee ne jopa sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky) siitä huolimatta, että sisarukset ovat hyvin läheisiä. Mainostoimistossa työskentelevä Touko rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen), mutta joutuu salaamaan rakkaussuhteensa.

Veli vannottaa Toukoa etsimään työlleen yleisön ja näin piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jossa hän saa ystäviensä avulla arvostusta taiteelleen. Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratut teokset saavat suuren suosion ja synnyttävät kansanliikkeen.

Tom of Finland on elämäkertaelokuvaksi harvinaisen ehjä kokonaisuus. Yleensä kun parituntisessa elokuvassa käydään yhden ihmisen elämää läpi monien vuosikymmenien ajan, on lopputulos usein melko sekava kokoelma yksittäisiä kohtauksia.

Ensi-ilta: 24.02.2017
Ikäraja: 12
Pituus: 116 min.
Ohjaus: Dome Karukoski
Käsikirjoitus: Aleksi Bardy
Näyttelijät: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky
Kuvat: Helsinki Filmi