Entinen Playboy-malli Angelica Harte, 40, ja hänen poikaystävänsä Darren Fitzpatrick vastasivat oikeudessa syytöksiin, joiden mukaan he olivat väärentäneet Harten kidnappauksen. Pari vaati Harten ystävältä 8 000 punnan eli noin 9 000 euron lunnaita osana julmaa temppua, jonka he väittivät olleen vitsi. Harte ja Fitzpatrick jopa lähettivät ystävälle kuvan kädestä, joka näytti siltä, kuin yksi sormi olisi leikattu irti.
Tapaus sai alkunsa, kun ystävä alkoi saada Facebookissa viestejä Fitzpatrickilta. Syyttäjän mukaan mies väitti viesteissä, että hän oli kaapannut Harten ja satuttaisi tätä, jos ei saisi rahoja.
– Jos haluat nähdä Angelin, jätä 5 000 puntaa laukussa New Streetin asemalle. Jokaista myöhästymääsi tuntia kohden hän menettää yhden sormen, syyttäjä kertasi hyytävää viestiä.
Hieman myöhemmin uhrille kerrottiin, että hinta oli noussut 8 000 puntaan. Uhri pyysi nähdä Hartesta videon, ja hänelle lähetettiin lyhyt videonpätkä naisesta, joka itki ja pyysi apua.
Poliisit ottivat kidnappauksen vakavasti, joten he jäljittivät puhelun ja tekivät ratsian taloon Birminghamissa. Sieltä poliisit löysivät Harten elossa ja hyvinvoivana, ja sekä Harte että Fitzpatrick pidätettiin. Oikeudessa kävi ilmi, että Harten ystävä oli itse ollut aiemmin kidnappauksen uhri, mikä teki kokemuksesta hänelle erityisen traumaattisen.
Alunperin Hartea ja Fitzpatrickia syytettiin kiristämisestä, mutta pari vältti kiristystuomion, josta olisi voinut seurata pitkä vankilarangaistus.
– Teidät tuomitaan sillä perusteella, että syyllistyitte julmaan vitsiin, jota piditte yllä, tuomari totesi.
Fitzpatrick sai kahdeksan kuukauden ja Harte seitsemän kuukauden ehdonalaisen tuomion.
Lähde: DailyMail
Kuva: Instagram / Angel Harte