Useat suomalaiset mediat kertovat saaneensa Espanjan poliisilta tietoja, joiden mukaan monista huumerikoksista syytetty Niko Ranta-aho suunnitteli pakoa Afrikkaan. Ranta-aho otettiin kuitenkin kiinni Marbellassa 12. tammikuuta ennen kuin tämä ehti paeta maasta.

Ranta-ahon epäillään jatkaneen rikollisia toimia senkin jälkeen, kun hän pääsi vapaaksi Katiska-jutun tutkintavankeudesta viime kesänä. Espanjan poliisin medioille lähettämän tiedotteen mukaan Ranta-ahoa epäillään Suomen ja Espanjan välisen ekstaasin salakuljetusverkoston johtajaksi.

Espanjan poliisi kertoo tutkineensa Ranta-ahon kiinnioton myötä kaksi asuntoa Marbellasta, joista takavarikoitiin yhteensä 30 000 euroa, puhelin ja tietotekniikkaa. Poliisin mukaan Ranta-aholla oli kiinniottotilanteessa mukanaan 1 400 euroa rahaa, puhelin ja pankkikortteja. Kiinniottoa edelsi 1,5 vuoden poliisitutkinta.

Espanjan poliisi ei mainitse tiedotteessaan Ranta-ahoa nimeltä, vaan tähän viitataan 33-vuotiaana Suomen kansalaisena. Tosin muun muassa Ilta-Sanomat kertoo saaneensa tiedotteen Espanjan poliisilta saatetekstillä ”liitteenä tiedote, jonka aiomme lähettää medioille Niko Ranta-ahon pidätykseen liittyen”.

Suomen keskusrikospoliisi ei ole vahvistanut tai kommentoinut Espanjan poliisin tietoja muutoin kuin vahvistamalla sen huumerikostutkintaan liittyvän henkilön kiinnioton Espanjassa. Ranta-ahoa pidetään kiinniotettuna Espanjassa, kunnes hänet luovutetaan Suomeen.

Ranta-aho vangittiin viime viikolla poissaolevana kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hän on toinen pääsyytetyistä Katiska-huumevyyhdissä ja hänelle vaaditaan 13 vuoden vankeutta.

Espanjan poliisilta saaduista tiedoista ovat uutisoineet Ilta-Sanomien lisäksi aiemmin myös Iltalehti ja MTV Uutiset.

Lue myös:

Uusista törkeistä rikoksista syytetty Niko Ranta-aho pidätettiin – poliisi otti miehen kiinni Stefan Thermanin omistamasta asunnosta

Niko Ranta-ahon uusi ”Katiska 2” -huumevyyhti laajenee – poliisi vaatii vangittavaksi kolmea miestä

Sofia Belórf kommentoi tiukasti ex-rakkaansa Niko Ranta-ahon uusia syytteitä – ”Tosi surullinen juttu”