Helsingin kaupunki on panostanut vapun viettoon koronapandemian vaatimalla tavalla. Manta lakitetaan virtuaalisesti ja kaupunki tarjoaa keikkoja netissä.

Helsingissä kauppatorin kupeessa kainosteleva Manta-patsas eristettiin jo hyvissä ajoin ennen vappuaattoa vaneriseinillä. Myöhemmin vanerit peiteltiin etävappua mainostavilla värikkäillä lakanoilla joiden kuvitus on palkitun graafisen suunnittelijan, Sanna Manderin käsialaa.

Lakanoihin on kirjoitettu muun muassa teksti ”Mantallakin on etävappu. Täällä ei siis tavata. Helsingin etävappu on katettu nettiin.”

Etävapun viihdykkeeksi Helsingin kaupunki toteuttaa yhdessä kumppaneiden kanssa monipuolisen ohjelmakattauksen. Vappuaaton starttaa perinteinen Mantan lakitus joka toteutetaan virtuaalitodellisuudessa.

Jos kuvat eivät näy, voi katsoa ne täältä.

Ohjelmistoon on panostettu

Ilta jatkuu JVG:n keikalla klo 19 Virtuaalisessa Helsingissä, johon voi osallistua kotisohvalta oman avattaren eli virtuaalihahmon avulla. Yleisö liittyy keikkaan omilla älypuhelimillaan tai tietokoneillaan.

Jokainen keikalle kirjautunut voi valita itselleen avattaren ja hyvällä onnella nähdä itsensä tanssimassa virtuaalisella torilla keikan yleisössä. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa.

Muita kaupungin mainostamia vapunviettotapoja ovat muun muassa Club for Fiven ja Rajattoman esitykset Savoy-teatterin virtuaalivapussa ja Helsingin kaupunginorkesterin perinteinen vappumatinea sekä Annantalon vappuhaaste: Naamiaiset kotikonstein.

Poliisi valvoo näkyvästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta Helsingin keskustassa ja muualla kaupungissa vappuaattoiltana ja vapunpäivänä 30.4.–1.5.2020.

Kaikki vapun tapahtumat löytyvät Helsinki kanava -sivustolta.