Eilen valittiin historian ensimmäinen Miss EW Jämsänkosken historiallisessa Ilveslinnassa. Voittajaksi kruunattiin Karita Haapanen. Toiseksi perintöprinsessaksi valittiin Henna Hakala ja ensimmäiseksi perintöprinsessaksi Josefiina Kähönen. Yleisön suosikiksi valittiin Nuppu Eloranta.
Tuomaristossa nähtiin muun muassa Riitta Väisänen, Niinattaren omistaja Niina Kuhta ja Iltalehden toimituksen Leena Ylimutka. Artistivieraana esiintyi Riku Torkkeli.
Satojen hakemusten joukosta finaaliin oli raivannut tiensä kymmenen upeaa tyttöä ja taso oli äärettömän kova, joten tuomareiden tehtävä ei ollut helppo.
– Olen saanut valtavasti kiitosta siitä, kuinka tusinakisojen ohelle on kaivattu juuri tällaista kauneuskilpailua, jossa tuodaan esiin perinteistä sekä luonnollista naiskauneutta. Ihmiset kaipaavat entisajan missikisojen tuntua ja sitä aitoutta, kilpailun takana oleva Henna Peltonen kertoo.
Miss EW -kilpailussa kaikki kauneuskirurgiset toimenpiteet on kielletty ja jopa hiustenpidennykset sekä irtoripset ovat pannassa.
– Haluan kisalla kannustaa etenkin nuoria näkemään, kuinka kaunista on olla luonnollinen.
Tässä kilpailussa ei missään nimessä haeta kohumissiä vaan hyvää ja helposti lähestyttävää esikuvaa etenkin nuorille, Henna kertoo.
Miss EW kilpailun ohella Henna kertoo halunneensa tuoda esiin myös Suomen historiaa sekä upeaa luontoa, jotka sopivat hyvin suomineito-teemaan. Vaikka virallinen haku ensi vuoden Miss EW -kisaan ei ole vielä käynnistynyt, hakemuksia kisaan satelee jo nyt.
Kuvat: Mainosstudio Sanna H
Missien iltapuvut: Niinatar
Tyttöjen meikit ja kampaukset: Laura Kallio/Salon Sereno, Edla Koho/Pikku Spa, Iitu Kettunen, Minna Vänttinen
Kiitos myös
Pokaalipojat, painetut paidat, kukkakauppa Lund, Café Herkkuhetki, Prenta, Glitter, Joe Blasco, Vallesmanni, studio Divino, hersecret.fi, Janne Hyrkäs, Ilveslinna