Laulaja Antti Tuisku on vihdoin palannut tauoltaan ja julkaisi tänään perjantaina odotetun ”Valittu kansa” -nimisen albumin. Tuisku on uudella, astetta hengellisemmällä musiikillaan saanut suitsutusta niin faneilta kuin kriitikoiltakin.

Tuisku vietti 1,5 vuotta kestävää taukoaan Espanjan lämmössä ja suoritti etäopintona liikunnan alan ammattitutkinnon. Samalla hän työsti uutta albumiaan. Mies kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tajunneensa vasta ulkomailla, miten paljon hänen arkeaan Suomessa määrittää se, että ihmiset tunnistavat hänet kaikkialla.

– Se näkyy joka ikisessä asiassa, mitä arjessani teen. Suomessa minuun on pinttynyt niin syvälle selviytymistapa, että en voi mennä tuolla rauhassa ja en voi ajatella olevani kuka vain. Espanjassa oli ihanaa, kun minun ei tarvinnut miettiä näitä asioita yhtään, Tuisku sanoo HS:lle.

Tuisku ehti Espanjassa ollessaan myös rentoutua ja juhlia. Yksi baari-illoista eskaloitui kuitenkin oikein kunnolla, kun Tuisku omien sanojensa mukaan ”hörskytteli juomia liian innoissaan”.

– Paikalle kutsuttiin poliisit selvittämään asiaa. Olin helpottunut, koska ei tarvinnut heidän kanssaan keskustellessa miettiä, missähän lehdessä tämäkin pian on.

Laulaja sanoo tiedostavansa, että suututtaa varmasti osan ihmisistä albuminsa teemoilla. Hän on kuitenkin itse tyytyvväinen lopputulokseen ja kuvailee levyä ”elämänsä isoimmaksi”.

– Albumilla kuuluu ihmisen kaipuu hengelliseen kotiin – sellaiseen rauhaan, jota varmasti kaikki tällä planeetalla ennemmin tai myöhemmin etsivät. Kappaleissa kyseenalaistetaan suuria auktoriteetteja ja sitä kautta myös ihmisiä, jotka asettuvat korkeampaan asemaan arvostelemaan muita, Tuisku kiteyttää.