Business Finland oli myöntänyt Huutokauppa Palsanmäelle 100 000€ tuen yrityksen kehittämiseen koronapandemian aikana. Heli Palsanmäki avasi tilannetta Facebookissa viime sunnuntaina.

— Nyt on minun aika puhua. Tämä tuki joka meille on myönnetty, myönnettiin puhtaasti liiketoiminnan kehittämiseen muuttuneessa tilanteessa. Raha on tarkoitettu yrityksen kehittämiseen. Ei tule meidän taskuun, Heli kirjoitti.

Tuen myöntäminen aiheutti suurta spekulaatiota ja vastarintaa, kun kansa ilmaisi mielipiteensä tuen vastaanottajasta ja suuruudesta.

— Minun käsittääkseni nämä tuet on yrittäjien tukemiseen, jotta voivat ja pystyvät jatkamaan toimintaansa, ei toiminnan kehittämiseen. Siksi minäkin ihmettelen tämän tuen saannin perusteluja ja noin isolla summalla, kommentoi yksi.

— Yrityksenne tuottaa satatonnia voittoa vuodessa, näkyvyys suuri televisio-ohjelman myötä ja siltikin pitää hakea tukea veronmaksajien kukkaroista nettisivujen pykäämiseen. Oletteko tosissanne vai puhutteko muunneltua totuutta? Kyseli toinen.

Heli ja Aki Palsamäki ilmoittivat tänään Facebookissa palauttaneensa 100 000€ tuen uhkailujen seurauksena — jopa avioparin talo on heidän mukaansa uhattu polttaa. He ilmoittivat henkisen paineen olevan niin kova, etteivät he pysty tekemään järkeviä ratkaisuja tällä hetkellä yrityksen kehittämiseen.

Jokaisesta uhkaviestistä on Akin ja Helin mukaan tehty poliisille rikosilmoitus.