Identtiset kaksoset voivat ratkaista kysymyksen seksuaalisen suuntautumisen alkuperästä

Tiedemiehet uskovat, että identtiset kaksoset Rosie Ablewhite ja Sarah Nunn voivat antaa uutta tietoa seksuaalisen suuntautumisen alkuperästä. Kaksosilla on täsmälleen samat geenit ja he ovat kasvaneet samassa perheessä, mutta Sarha on hetero kun taas Rosie on lesbo.
Tiedemiehet tutkivat 29-vuotiaita kaksosia ja muita vastaavia tapauksia selvittääkseen, miten seksuaalinen suuntautuminen kehittyy.
– Jokainen poika piti Rosiesta välittömästi enemmän. Hän piti jalkapallosta, puhui poikamaisista asioista ja pelasi videopelejä. He sanoivat minulle: ”Sarah, olet todella tylsä. Menen ulos leikkimään Rosien kanssa”, Sarah muistelee.
Yksi tapa tutkia seksuaalisen suuntautumisen alkuperää on tarkastella eri tapoja, joilla se voi kehittyä ennen murrosikää. Psykologian tohtori Gerulf Rieger ja hänen kollegansa Tuesday Watts pyysivät 56 kaksoselta, joilla oli toisistaan poikkeava seksuaalinen suuntautuminen, kuvia heidän lapsuudestaan.
Tutkijat huomasivat kuvissa tiettyjä merkkejä esimerkiksi pukeutumisessa ja leikeissä, jotka saattoivat liittyä seksuaaliseen suuntautumiseen. Tutkimus on kuitenkin saanut kritiikkiä siitä, että se vahvistaa vanhoja stereotypioita tyttöjen ja poikien käyttäytymisestä.
Sarahin ja Rosien vanhoissa kuvissa on nähtävissä eroja tyttöjen mieltymyksissä. Yhdessä kuvassa Rosie on pukeutunut Teräsmieheksi, kun taas Sarahilla on yllään tyttömäiset vaatteet.
– Tämä todistaa, että jo varhaisessa ympäristössä on jotain, millä ei ole mitään tekemistä geenien kanssa, mutta jolla on valtava vaikutus seksuaaliseen suuntautumiseen, Rieger totesi.
Lähde: Unilad
Kuva: Facebook / Spadge Nunn

Saatat myös tykätä
Kommentit
Lataa...