Aikaisemmin Metropolissa uutisoitiin Huutokauppa Palsanmäen saaneen Business Finlandilta 100 000€ koronatuen, jonka he palauttivat suuren kohun seurauksena. Suomen huutokauppakeisari -tv-ohjelmasta tutut Aki ja Heli Palsamäki kertoivat koko tilanteesta ja vastaanottamistaan uhkauksista Facebook-tilillään.

Ilta Sanomat tavoitti Aki Palsamäen, joka kertoi tapauksesta yksityiskohtaisesti.

— Meille on tullut nyt neljä päivää yhtä kyytiä tappouhkauksia. Muun muassa sähköpostiin tuli kirjoituksia, joissa kerrottiin, että aiotaan kerätä iso miesporukka yhteen ja tullaan polttamaan talomme. Meille on tullut satoja uhkaavia puheluita, sähköposteja ja Facebook-kirjoitteluja. Tänä aamuna ensimmäiset tappouhkaukset tulivat kello kuusi aamulla.

Aki kertoo uhkauksien aiheuttaneen pelkoa siihen pisteeseen, että jokainen pieni ääni kotona säikäyttää. Avioparilla on kuitenkin hälytinjärjestelmä, joka ilmoittaa suoraan virkavallalle, jos joku murtautuu sisään.

— Toisaalta vähän ymmärränkin tämän koronavirustilanteen myötä ihmisiä. Ihmiset ovat nyt peloissaan ja epätietoisia siitä, mitä nyt tapahtuu Suomessa ja maailmassa ylipäänsä. Mutta, jos meidän henkeämme aletaan uhkaamaan, niin tulee mitta täyteen.

Palsamäki kertoo, että uhkailuja on tullut aikaisemminkin, mutta ei koskaan näin paljon. Suurimmaksi osaksi ohjelma on saanut kehuja ja mies kertoo kansan olleen mahtava heitä kohtaan. Nyt tilanne on toinen Business Finlandin rahoituksen seurauksena, ja Heli-vaimo on joutunut tekemään uhkailuista sähköisen rikosilmoituksen.

Lähde: Ilta Sanomat