Viaplayn uusi alkuperäissarja, ihmiskauppaan keskittyvä Box 21, saa ensi-iltansa Viaplayssa perjantaina 17.1. Sarjassa nähdään merkittävässä roolissa Jussi-palkittu suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo, joka tunnetaan mm. rooleistaan Aurora ja Bodom -elokuvissa sekä Karppi-sarjassa. Kyseessä on nuoren näyttelijän ensimmäinen kansainvälinen roolityö.

Box 21 on suositun ruotsalaisen kirjailijakaksikon, Roslund & Hellströmin, rikosromaaneihin perustuva uusi Viaplayn alkuperäissarja. Jännittävän psykologisen trillerin lupaillaan olevan mukaansatempaava tarina ihmiskaupasta, ja siinä käsitellään haastavia moraalisia kysymyksiä niin ihmiskaupan uhreista kuin tekijöistäkin.

Sarjan keskiössä ovat kaksi nuorta itäeurooppalaista naista, Lydia ja Alena, jotka houkutellaan Ruotsiin lupauksilla paremmasta elämästä. Naiset päätyvät ihmiskaupan uhreiksi, ja heidän kohtalonsa kietoutuvat tapahtumiin, joita rikoskomissario Ewert Grens (Leonard Terfelt) ryhtyy selvittämään. Poliisilla on tapahtumien selvittämisessä haastava rooli, sillä he joutuvat pohtimaan mm. sitä, kuka tai ketkä ovat vyyhdin todellisia uhreja.

Sarjan pääroolia, rikoskomisario Ewert Grensiä, esittävä Terfelt on suomalaisille katsojille tuttu mm. Silta-sarjasta sekä Wallander-elokuvista. Ewersin kollegoina nähdään Jussi-palkittu Mimosa Willamo, M/S Romantic ja Hidden -sarjoista tuttu Kristofer Kamiyasu sekä Simon J. Berger (Hidden, Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin). Romanialaisten Lydian ja Alenan rooleissa nähdään Ioana Ilinca Neacsu ja Alexandra Sarbei.

Sarjan on ohjannut iranilais-ruotsalainen Mani Maserrat (Me ei olla enää me, Arne Dahl), tuottanut Sandra Harms ja Karl Fredrik Ulfung ja käsikirjoittanut Dennis Magnusson (Maan povessa, Helteinen helmikuu), Stefan Thunberg (Wallander, Metsästäjät) sekä Anders Roslund. Box 21 on kuvattu Ruotsissa ja Romaniassa.

Roslund & Hellströmin realistinen tyyli nosti kaksikon nopeasti yhdeksi Ruotsin arvostetuimmista rikoskirjailijoista. Kriitikoiden ylistämän kaksikon rikosromaanit ovat saavuttaneet myös kansainvälistä suosiota, sillä niitä on käännetty 36 kielelle. Myös kolmesta muusta Roslund & Hellström -rikosromaanista tehdään Viaplayn alkuperäissarja.

Kuusiosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavissa 17. tammikuuta alkaen. Tämän jälkeen palveluun tulee yksi jakso viikossa. Katso alta sarjan traileri.

Lähde: Viaplay Suomi

Kuva: YouTube / Viaplay Suomi