Mississipistä kotoisin oleva, 22-vuotias Asya Branch, on uusi Miss Yhdysvallat. Vastikään Miss Yhdysvallat -kruunun kutreilleen saanut Asya on ensimmäinen osavaltionsa missi, joka on voittanut kilpailun. Asya teki historiaa myös osavaltiokisan voitollaan, sillä tämä on kaikkien aikojen ensimmäinen tummaihoinen Miss Mississippi.

Jos kuva ei näy selaimellasi, näet sen myös klikkaamalla tästä.

Tuore Miss Yhdysvallat on saanut runsaasti mediahuomiota voittonsa jälkeen, sillä tämä otti heti kruunauksen jälkeen kantaa Yhdysvaltojen aselakeihin.

– Kasvoin kodissa, josta löytyi aseita, ja opin jo nuorena lataamaan aseen ja ampumaan sillä ja sain tietoa aseturvallisuudesta, hän kertoi.

– Mielestäni kaikkien tulisi saada tällainen koulutus, hän jatkaa.

– Uskon, että meidän täytyisi edellyttää ihmisiltä turvallisuuskoulutuksen läpäisyä ennen kuin näiden annettaisiin ostaa aseita ja ennen kuin nämä saisivat aseluvan, tuore missi summaa.

Asya ei myöskään ole asekiellon kannalla, sillä hän uskoo ihmisten löytävän kielloista huolimatta keinot saada haluamansa. Hän toteaa aseiden kuuluvan perusoikeuksiin, ja että kansakunta tarvitsee vain lisää turvallisuutta aseiden ympärille.

Jos upotus ei näy, voit katsoa kuvan klikkaamalla tästä.

People-lehti kertoo Asyan olevan myös kiinnostunut rikosoikeudesta sekä vankilauudistuksista. Syy kiinnostukselle piilee tämän isän saamassa vankeustuomiossa Asyan ollessa lapsi.

Kaunottaren kiinnostus oikeustieteisiin on johtanut vuonna 2018 myös presidentti Donald Trumpin ja Asyan kohtaamiseen. Asya osallistui tuolloin Valkoisessa talossa järjestettyyn rikosoikeuden uudistusta koskevaan keskusteluun, ja lauloi saman vuoden lokakuussa kansallislaulun Trumpin kampanjatilaisuudessa Southavenissa, Mississipissä.

– Poliittisista ajatuksista huolimatta minun mielestäni kansallislaulun laulaminen on kunnia, tapahtuipa se sitten missä tahansa. Minä vain satuin laulamaan sen Trumpin kampanjatilaisuudessa, hän summaa.

Hän toteaa myös, ettei kukaan tiedä varmuudella, onko tapahtumaketjulla mitään tekemistä hänen poliittisten mielipiteiden kanssa, sillä hän edusti tuolloin muun muassa Mississipin osavaltiota.

Lähteet: Daily Mail, People

Lue myös:

Sofia Belórf julkaisi harvinaisen kuvan marokkolaisesta isästään: ”Olemme todella harvoin tekemisissä”

Samuli Edelmannin tytär luo näyttävää uraa mallina – pyydettiin mallitoimiston listoille jo 13-vuotiaana!

Uuh! Povipommi Demi Rose poseeraa rinnat tyrkyllä – mikä uskomaton tiimalasivartalo!