Eläinaktivistit ovat työskennelleet Afrikassa jo kauan suojellakseen eläimiä ihmisten julmuudelta.
Nyt kuitenkin salametsästäjät ovat myrkyttäneet 10 elefanttia kuoliaaksi Zimbabwessa Afrikassa. He käyttivät vaarallista syanidi-myrkkyä, joka aiheuttaa eläimelle hitaan ja kivuliaan kuoleman.

Erik Solheim

@ErikSolheim
10 elephants poisoned with cyanide in Zimbabwe.
We need to stop the slaughter!
iol.co.za/news/africa/10…


Kun vuonna 2013 salametsästäjät käyttivät myrkkyä 100 elefantin murhaamiseen, on siitä sen jälkeen tullut suosittu metsästystapa. Myrkky valmistetaan laimentamalla natriumsyanidia tai paraquatia – erittäin myrkyllistä rikkaruohomyrkkyä – ja se levitetään eläinten elinalueille. Sen suosio perustuu äänettömyyteen – aselaukaukset herättäisivät lainvalvojien huomion, mutta myrkyllä eläimet saadaan hengiltä äänettömästi.
Yksi suurimmista ongelmista myrkyn käytössä on myös se, että se tappaa monia muitakin eläimiä, joita alueella asuu. Ei siis pelkästään niitä, joille salametsästäjät ovat sen tarkoittaneet.
Viranomaiset ovat saaneet kiinni kolme epäiltyä, joilla on ollut yhteyksiä eläinten murhaamisiin. Heitä odottaa vakavat tuomiot, nimittäin Zimbabwen poliisi on ottanut kovat ohjeistukset käyttöön – jokainen salametsästäjä, joka nähdään kansallispuistossa, on lupa tappaa. Myös ne myrkyttäjät, jotka saadaan kiinni elävinä, saavat vähintään 9 vuoden vankeustuomion.
Viimeisen 10 vuoden aikana Zimbabwen elefanttikantta on vähentynyt salametsästyksen takia noin 10 000 yksilön verran. Elefantteja metsästetään niiden syöksyhampaiden takia, joita salametsästäjät myyvät pimeillä markkinoilla.
Lähde: All that is Interesting