Antti Kurhinen järkyttyi syvästi lauantaina tapahtuneesta lento-onnettomuudesta. Kolavian matkustajalento 9268 syöksyi maahan pian lähtönsä jälkeen Siinain niemimaalla. Kone oli matkalla Egyptin suositusta turistikohteesta Sharm el-Sheikhistä kohti Pietaria.
Uudet kotisivunsa juuri avannut Kurhinen kirjoitti blogiinsa tuntemuksiaan turmasta otsikolla ”Järkyttävää ja suuret osanotot…” Kurhinen suhtautui tapahtuneeseen erityisen raskaasti, sillä turmassa oli uhreja kahdesta hänelle tärkeästä maasta.
– Lennolla oli kuulemma myös minun synnyinkaupunki Petroskoistakin ihmisiä ja mietin, ettei vaan olisi omia ketään tuttuja… Ja Suomeakin se kosketti, koska siellä oli Allegro (Pietari-Helsinki) junan konduktööri, joka menehtyi onnettomuudessa koko perheensä kanssa, Kurhinen kirjoittaa.
Yhteensä turmalennolla oli Venäjän median tietojen mukaan 25 alle 18-vuotiasta lasta.
– Se kismittää ja tämmöisinä hetkinä sitä miettii, että onko sitä Jumalaa olemassa ja miksi hän antaa tämmöisen tapahtua? Toisaalta tämä aina herättää tähän maailmaan ja tajuu ettei mikään ole pyhää, mikään ei ole ikuista ja tää maailma on helvetin epäoikeudenmukainen paikka elää!
Kurhista suututtavat erityisesti spekulaatiot ISIS-järjestön osallisuudesta turmaan ja hän peräänkuuluttaa äärimmäisiä voimatoimia järjestöä vastaan.
– Kovasti ne Isisin miehet ylpeänä kuullemma siellä huuteli, että heidän tekosiaan se on. Siis en yhtään ymmärrä, miten hitto joku voi olla ylpeä siitä että tappoi turisteja, lapsia ja huudella siitä rintta rottingilla koko maailmalle? Sairaita paskiaisia koko sakki ja nyt varsinkin suuremmalla syyllä olen sillä kannalla, että pitäis laittaa kunnon ydinpommi niiden paskiaisten päälle niin pääsis maailma suuresta syövästä eroon. Noh, tämä on vaan sisäinen tuskanhuuto sieulusta, mutta tiedän sen olevan mahdotonta ja sivulliset siinä kärsisi enemmän jos semmoisen tekisi.
Kurhinen päättää kirjoituksensa kehottamalla ihmisiä nauttimaan jokaisesta päivästä.
– Tämä kaikki voidaan ottaa teiltä pois, teidän rakkailta, kaikkien läheisimmiltä ihmisiltä, ettekä voi tehdä asialle yhtään mitään! Muistakaa siis joka päivä elää, nauttia, rakastaa toisianne ja yksinkertaisesti olla tosi kiitollisia siitä mitä teillä on!
Koko kirjoitus ja sydäntäsärkevä lentokenttäkuva turmassa menehtyneestä 10-kuukautisesta Darinasta Antti Kurhisen blogissa.