Lauantaina 6. toukokuuta vietetään maailmanlaajuista nakupuutarhuripäivää.
Me suomalaisethan olemme tottuneet olemaan alasti esimerkiksi saunassa, mutta lauantaina vaatteista vapautumisesta voi nauttia myös puutarhassa.

Alastomuutta ja puutarhanhoitoa juhlistavan päivän aikana voit kiskoa rikkaruohoja sekä istuttaa kukkia ja muita kasveja nakuna, ottaen samalla kokovartalorusketuksen, tietenkin jos sää sallii. Lauantaiksi on luvattu Suomeenkin melko mukavaa ilmaa, joten jos sää suosii, siitä vain vaatteet nurkkaan ja nauttimaan estoitta omasta pihapuutarhasta. Jos sää äityy mahdottomaksi, varmasti sisältäkin löytyy ruukkukasveja, joita voi huoltaa kesäkuntoon.

Päivän tarkoituksena ei ole korostaa seksuaalisuutta, vaan nauttia puhtaasti auringosta ja puutarhasta, sekä tulla samalla hieman enemmän sinuiksi oman vartalon kanssa ei-seksuaalisen alastomuuden kautta.
Vuodesta 2005 lähtien vietetty nakupuutarhuripäivä sai alunperin inspiraation maailmanlaajuisesta nakupyöräilypäivästä. Puutarhapäivän aikana ei kuitenkaan järjestetä suurimuotoisia kokoontumisia ja tapahtumia, vaan ihmiset voivat viettää päivää rauhassa omissa puutarhoissaan.

Nakupuutarhuripäivän perustajien mukaan tarkoituksena ei ole altistaa alastomuutta muille ihmisille, vaan rakentaa itselle positiivisempaa omakuvaa vartalostaan ja olla yhteydessä luonnon kanssa.
Nakupuutarhuripäivällä on myös omat verkkosivut ja Facebook-sivu.
Lähde: Wide Open Spaces
Kuvat: wngd.org ja [email protected]