Vain pää jäi jäljelle salametsästäjästä, joka joutui leijonalauman hyökkäyksen kohteeksi Etelä-Afrikassa Krugerin kansallispuiston lähellä.
Eteläafrikkalaisessa yksityisessä Ingwelala-riistapuistossa kuultiin avun- ja kauhunhuutoja, kun leijonalauma raateli miestä. Lauma söi suurimman osan miehen vartalosta, mutta pää oli vielä koskematon, kun lauma hätistettiin laukauksilla uhrinsa kimpusta.
Poliisi luuli ensin miestä reservaatissa työskennelleeksi traktorinkuljettajaksi, mutta kun traktorinkuljettaja löytyi elävänä, syödyn miehen todettiin olevan salametsästäjä. Miehen uskotaan olleen salametsästämässä kahden muun henkilön kanssa, sillä tapahtumapaikalta johti poispäin kahdet jalanjäljet. Lisäksi verisen raadon läheltä löytyi kaksi .456 kaliberin metsästyskivääriä ja niiden ammuksia. Kyseistä kivääriä käytetään yleensä suurimman riistan, kuten elefanttien ja sarvikuonojen, metsästämiseen.
Riistapuiston Josh-niminen omistaja kieltäytyy kommentoimasta asiaa poliisitutkinnan aikana. Miestä ei ole vielä tunnistettu, koska häneltä ei löytynyt henkilöllisyyspapereita, mutta poliisi uskoo saavansa henkilöllisyyden selville säilyneen pään ansiosta.

Leijonat tappavat Afrikassa vuosittain noin 250 ihmistä. Jopa yli 80 km/h nopeuteen kykenevä täysikasvuinen urosleijona painaa 190 kiloa ja naarasleijona 130 kiloa. Afrikassa on jäljellä alle 20 000 leijonaa.
Hyökkäys tapahtui yöllä, jolloin leijonat ovat vaarallisimmillaan.
Lähde: Daily Mail
Kuva: Pixabay