33-vuotias Michal Prasek päätyi omien leijoniensa uhriksi takapihallaan Tšekin tasavallan itäosassa.

Prasek omisti 9-vuotiaan urosleijonan sekä naarasleijonan, joita hän piti aitauksessa takapihallaan. Miehen tarkoituksena oli saada leijonat synnyttämään jälkikasvua.

Prasek osti urosleijonan vuonna 2016 Slovakiasta ja naarasleijonan viime vuonna. Leijonat herättivät suurta huolta Zdechovin pienessä kylässä, sillä Prasekin talutushihnassa ulkoiluttama naarasleijona oli hyökännyt tiellä pyöräilleen naisen kimppuun. Tapaus kirjattiin tuolloin liikennerikkomukseksi.

Prasek ei ollut saanut virallista lupaa rakentaa aitauksiaan kahdelle leijonalle, mutta koska Tšekistä ei löytynyt korvaavaa majoitusta eläimille eivätkä ne olleet aliravittuja, hän oli saanut pitää niitä toistaiseksi. Hän oli kuitenkin saanut sakot laittomasta kasvattamisesta.

Prasekin isä soitti poliisit paikalle varhain aamulla, kun hän näki poikansa liikkumattoman ja raadellun ruumiin lukitun aitauksen sisäpuolella. Paikalle saapuneet poliisit ampuivat saalistaan suojelleet leijonat. Poliisin mukaan molemmat eläimet oli pakko ampua, jotta he pääsivät Prasekin luo. Kun eläimet oli tapettu, lääkäri totesi myös niiden omistajan kuolleeksi.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Lähde: BBC

Kuvat: Facebook / Michal Prasek