Linnanmäen huvikausi alkaa perjantaina 26.4.2019 klo 16 ja tuo tullessaan odotettuja vinhaa vauhtia kiitäviä uutuuksia ja kutkuttavan kiehtovia uudistuksia.

Linnanmäki tarjoaa joka kaudella herkkuja niin makeannälkään kuin suolaisempaankin mielitekoon. Tulevana kautena huvipuistosta löytyy uusi Cafe Donitsi, jossa asiakkaat pääsevät antautumaan maistuviin makupyörteisiin Linnanmäellä valmistettujen tuoreiden donitsien kera sekä maistamaan silmiä hivelevän herkullisia överipirtelöitä.

Ruokaisampaan herkunhimoon saa helpotusta viime kaudella avatusta ravintolamaailma Herkkulinnasta, johon avataan uusi Hodarispot. Herkkupisteessä voi haukata kaupungin suurimman hodarin tai tankata huvipuistopäivää varten eri täyttein valikoitavilla uuniperuna-annoksilla.

Edistyksellisempiä ja esteettömämpiä elämyksiä

Kesällä avautuvan Taiga-ratalaitteen lisäksi Linnanmäen muissa laitteissa nähdään myös mielenkiintoisia uudistuksia. VR-elämyslaite Linnunrata eXtrassa nähdään uudet virtuaalilasit. Muutoksen jälkeen sisävuoristoradan kolmen vaihtoehtoisen elokuvan maailmoista voi nauttia entistä kevyemmin silmin.

Huvipuistopäivään kuuluu myös yhdessä pelaaminen ja monia pelejäkin on uudistettu. Linnanmäellä on entisestään panostettu taas esteettömyyteen, ja tänä vuonna Derby- sekä Tykinkuulat-peleihin on valmisteltu erilliset pyörätuolipaikat.

– Meille on erityisen tärkeää, että voimme tarjota elämyksellisen ja nautinnollisen huvipuistokokemuksen kaikille. Olemme koonneet vinkit myös esteettömään huvipuistopäivän viettämiseen erilliseen oppaaseen, josta on kätevä kurkata parhaat reitit ja sujuvimmat väylät suosikkilaitteisiin, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Parkkitilanteeseen parannusta

Tälle huvikaudelle Linnanmäki tuo uusia etäparkkimahdollisuuksia huvipäiviä varten. Lintsin Parkki & Kyyti -palvelu tarjoaa tuttuun tapaan etäparkin Helsingin Messukeskuksessa, josta järjestetään kyyti suoraan Linnanmäen pääportin tuntumaan. Parkki & Kyyti kyyditsee asiakkaita kesälomakauden vilkkaimpana aikana 24.6.-11.8. ja sen hinta on 15 €/päivä, sisältäen parkin ja kyydin.

Linnanmäen huvikausi kestää 156 päivää, ja myös kaikkien näiden päivien ajaksi on järjestetty uudenkaltainen parkkipalvelu Lintsin Parkki & Patikka. Pysäköintiratkaisu tarjoaa etäparkin Elimäenkatu 15 Q-Park -pysäköintitalossa, josta matkaa jalan reippaillen Linnanmäen pääportille on noin vartin verran. 24 tunnin parkkeeraus kustantaa huvittelijoille vain 3 euroa.

– Kuuntelemme asiakkaitamme herkällä korvalla ja kehitämme Linnanmäen Huvipuiston palveluita jatkuvasti. Pysäköintimahdollisuuksien kehittäminen on suuri osa huvipuistopäivän soljuvuutta. Nyt olemmekin todella innoissamme siitä, että pystymme tarjoamaan monta erilaista vaihtoehtoa asiakkaillemme, kertoo Linnanmäen markkinointiviestintäjohtaja Rilla Engblom.

Kumpaa tahansa parkkipalvelua käyttävät autokunnat voivat ajaa suoraan joko Messukeskukseen tai Elimäenkadun Q-Parkkiin ja saapua sieltä Linnanmäelle. Maksu hoidetaan huvipuistopäivän aikana Linnanmäellä ja asiakas saa tällöin lipun sopimushintaista kotimatkaa varten.

– Hyvien pysäköintimahdollisuuksien lisäksi haluamme vielä muistuttaa, että Linnanmäelle on sujuvaa saapua myös julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Pasilan juna-asemalta Linnanmäelle on noin kilometrin verran matkaa, ja muu julkinen liikenne pysähtyy huvipuiston kummankin portin tuntumassa, Engblom kertoo.

Linnanmäen hupimestarit aloittavat kautensa yhdessä Suomen parhaista työpaikoista

Linnanmäellä valmistaudutaan uuteen kauteen lähes 700 hupimestarin voimin ja vilkkaan perehdytyskevään odotetuin hetki alkaa olla käsillä.

– Me kaikki hupimestarit odotamme innostuneesti uuden huvikauden alkamista sekä asiakkaiden saapumista puistoon! Olemme erityisen ylpeitä siitä, että hupimestareittemme työtyytyväisyyskyselyn tulosten pohjalta Linnanmäki palkittiin yhtenä Suomen parhaista työpaikoista Great Place to Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa vuonna 2019. Näistä lähtökohdista on hyvä aloittaa Linnanmäen paras kausi ikinä! Adlivankin päättää.

Linnanmäen kausi avautuu 26.4. klo 16 Avajaiskarnevaalilla, jotka jatkuvat erikoisohjelmineen äitienpäivään, 12.5. asti. Linnanmäen huvipuistohistorian mittavin uudistus, huikea maailmanluokan ratalaite Taiga avataan kaikille asiakkaille 18.6.2019. Yli kilometrin mittaisen radalla suoritetaan vielä tärkeitä testiajoja huvipuistokauden alusta sen aukeamiseen saakka.

Lisätietoa ja ohjelma Linnanmäen verkkosivuilla.

Kuvat: Linnanmäki