Linnanmäki selvisi voittajana taloudellisen taantuman värittämästä huvipuistokaudesta
Linnanmäen huvipuistolla on toiminnalleen vain yksi tarkoitus, joka on kerätä varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. ”Kauden 2013 tavoite oli asetettu ennätyksellisen korkealle ja nyt voimme vahvistaa, että tulemme lahjoittamaan 3,7 miljoonaa euroa huvipuiston tuotoista lyhentämättömänä apua tarvitseville lapsille. Tämä saavutus on meille erityisen merkityksellinen tällaisena valtakunnallisen taloudellisen taantuman aikana, jolloin avun tarve on normaaliakin suurempi”, sanoo Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtaja Risto Räikkönen.
Linnanmäen kävijämäärä on jo ylittänyt miljoonan asiakkaan rajan ja kauden huipentuma Valokarnevaali on vielä edessä.
Valokarnevaali loistaa syksyn pimeydessä monissa eri muodoissa
Linnanmäen kauden loppuhuipennus on 12.- 20.10.2013 jo 8. kertaa järjestettävä Valokarnevaali. Huvipuisto on juhlavalaistu ja karnevaaliteema näkyy kaikissa toimipisteissä. Painotus on sanalla ”karnevaali” ja Linnanmäellä onkin panostettu erityisen paljon juhlan tunnelmaan, ohjelmaan ja monipuoliseen palvelutarjontaan.
Karnevaaliteema näkyy huvipuistossa kautta linjan; karkki-, peli-, ruoka-, kioski- ja Merimaailma Sea Lifen Kalakarnevaali tarjoavat kaikille asiakaskohderyhmille sopivaa sisältöä ja erikoistarjouksia.
Valokarnevaalissa on säävarauksella auki 40 huvipuistolaitetta.
Maksuton karnevaaliohjelma tuo iloa syksyiseen huvipuistoon
Valokarnevaalin ohjelma on suunniteltu huomioimaan kaiken ikäiset karnevaalivieraat. Nostalgista Linnanmäki-tunnelmaa täydentämään saapuu yleisön pyynnöstä perjantaina ja karnevaaliviikonloppuina asiakkaista siluettikuvia leikkaava taiteilija Sirkka Lekman. Lisäksi huvipuistossa voi törmätä Kyöpelinvuoren noitiin, sirkus- ja tulitaiteilijoihin, haamuihin tai vaikkapa päättömään mieheen. Lasten ja lastenmielisten riemuksi paikalla ovat myös Rolle Pelle ja Hevisaurus-hahmot. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Nostalgia ja vanha tivolimaailma. Sisäänpääsy huvipuistoon on maksuton karnevaalivieraille.
Estradi-konserttien huipentumana kaikkien ikäpolvien kestosuosikki Paula Koivuniemi
Linnanmäen Estradin tähtisateen aloittaa lauantaina 12.10. juuri neljännen albuminsa ”Jossain on tie ulos” julkaissut Pariisin kevät. Albumin ensimmäinen single ”Odotus” julkaistiin elokuun alussa ja se on tällä hetkellä yksi radioiden soitetuimmista kappaleista. Pariisin kevät astuu lavalle klo 19.
Sunnuntaina 13.10. Klovni Sebastian hauskuuttaa perheen pienimpiä klo 15 ja 19. Lasten supersuosikki tunnetaan ympäri Suomen, sillä klovni on keikkaillut ahkerasti niin sirkuksissa, laivoilla, huvipuistoissa kuin televisiossakin.
Keskiviikko 16.10 on pyhitetty naurulle. Valokarnevaalin klo 19 alkavan koko perheen Stand up shown tarjoavat Naurun Tasapaino-ohjelmassa ainutlaatuisella tyylillään loistanut Mika Kivinen ja koko kansan suosikkikoomikko Ilari Johansson. Iltaa isännöi koomikko Ali Jahangiri.
Torstaina 17.10. klo 19 Valopaja ylpeänä esittää: Elävät valot. Osallistava ohjelmallinen työpaja tarjoaa musiikin ja tanssintäyteisen mukaansatempaavan reaaliaikaisen valotaideshow syysillan piristykseksi.
Perjantain 18.10. tähtiesiintyjä on klo 19 esiintyvä helsinkiläinen hip hop -coverbändi Roope Salminen & koirat, joka tulkitsee niin rapakon takaa kantautuneita hittejä kuin suomiräppiäkin.
Päätösviikonlopun lauantaina ja sunnuntaina klo 15-16 Estradilla pääsee kokeilemaan Sirkuskoulun eri lajeja.
Lauantaina 19.10. klo 19 lämpimän tunnelman ja kylmiä väreitä syksyiseen karnevaali-iltaan tuo upeaääninen Saara Aalto, joka tulkitsee satumaista elokuvamusiikkia.
Sunnuntaina 20.10. Valokarnevaalin päätösillan esiintyjänä on itseoikeutetusti suomalaisen musiikkitaivaan kruunaamaton kuningatar, kaikkien ikäpolvien yhteinen suosikki Paula Koivuniemi, joka nousee huikean bändinsä kanssa Linnanmäen Estradin lavalle klo 21.
Valokarnevaalin ja Linnanmäen huvipuistokauden 2013 päättää klo 21.50 jo usean vuoden ajan huvipuiston päättäjäisilotulituksesta ja mm. Eurovision laulukilpailujen pyrotekniikkatehosteista vastanneen Oy Pyroman Finlandin juhlailotulitus.
Ilotulituksen päätyttyä huvipuiston valot sammuvat jäädäkseen odottamaan tulevan kauden 2014 alkamista. Linnanmäen yritys- ja ryhmäpalvelut, Peacock-teatteri ja Merimaailma Sea Life palvelevat asiakkaita ympäri vuoden.
Linnanmäen Valokarnevaalin 2013 aukioloajat:
12.-20.10.2013:
La-su klo 13-22, ke-pe 17-22, ma 14.10. yksityistilaisuus, ti 15.10. suljettu
Valokarnevaalin koko ohjelma: www.linnanmaki.fi
Lasten Päivän Säätiö lahjoitti lastensuojelutyöhön 3,5 miljoonaa euroa vuonna 2012. Kaikkiaan Linnanmäen tuotoilla on tuettu suomalaista lastensuojelutyötä 89,7 miljoonalla eurolla.
Linnanmäen pääyhteistyökumppanit ovat SOK/HOK-Elanto, Tikkurila, Helsingin OP, Ilmarinen, Unilever ja Hartwall.
Linnanmäki on Suomen suosituin huvipuisto, jossa on koko Pohjolan laajin laitevalikoima. Vuosien saatossa huvipuistovieraita on käynyt jo yli 50 miljoonaa, joista jokaiselle on syntynyt omia lähtemättömiä muistoja ja mielikuvia huvipuistovierailusta. Linnanmäen ainutlaatuinen tunnelma on säilynyt huvipuiston perustamisesta lähtien, vaikka kasvua ja kehitystä on tapahtunut roimasti.
Linnanmäen huvipuiston kauden 2012 tuotoilla avustetaan suomalaisia lapsia ja lapsiperheitä ennätyssuurella 3,5 miljoonan euron summalla. Suomen ylivoimaisesti suosituimmassa matkailukohteessa vieraili tänäkin vuonna miljoona kävijää. Lasten Päivän Säätiö on Linnanmäen huvipuiston toiminnalla 62-vuotisen historian aikana tukenut suomalaista lastensuojelutyötä kaikkiaan 87,9 miljoonalla eurolla. ”Huvipuistotoiminnallamme on vuosittain vain yksi ja ainoa tavoite, joka on kerätä varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle”, kertoo Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtaja Risto Räikkönen.